Sari direct la conținut

Huawei a atins recordul mondial pentru numărul de cereri de brevetare depus la WIPO în 2018

HotNews.ro
Logo Huawei, Foto: Hotnews
Logo Huawei, Foto: Hotnews

Compania chineză de telecomunicații Huawei se află în topul țărilor asiatice la capitolul cereri de brevetare, după ce anul trecut a depus mai mult de jumătate din cererile internaționale pentru obținerea unui brevet de la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO), informează Reuters.

Huawei, care a fost sub presiune internațională din moment ce Statele Unite au cerut aliaților săi să împiedice vânzătorii chinezi să participe la construirea rețelelor 5G din cauza preocupărilor legate de securitatea națională, a făcut 5.440 de cereri de brevet de invenție organismului ONU, față de 4.024 în 2017.

,,Este un record al tuturor timpurilor pentru oricine”, a declarat directorul general WIPO, Francis Gurry, la o conferință de presă.

WIPO supraveghează tratatele internaționale care reglementează brevetele, mărcile înregistrate și modelele industriale. Raportul său anual privind cererile pe care le primește – o înregistrare a tuturor cererilor de obținere de proprietate intelectuală la nivel global – oferă o imagine rapidă a tendințelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro