Sari direct la conținut

Huawei anunță că va prezenta un „produs epocal” la câteva ore după lansarea noului iPhone

HotNews.ro
Sediul Huawei Romania, Foto: Profimedia Images
Sediul Huawei Romania, Foto: Profimedia Images

Grupul chinez Huawei Technologies Co. se pregăteşte să lanseze noi produse la un eveniment care va avea loc la doar câteva ore după ce grupul american Apple Inc. va dezvălui noul iPhone 16, cea ce creează premisele pentru următoarea luptă dintre cei doi mari producători de telefoane mobile, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.

Într-o postare pe reţeaua chineza de socializare Weibo, directorul diviziei pentru consumatori de la Huawei, Richard Yu a anunţat că pe data de 10 septembrie, grupul va dezvălui noi produse, făcând o aluzie că este vorba de un „produs epocal”, care a avut nevoie de cinci ani de lucru şi investiţii.

Potrivit unor surse din apropierea companiei, Huawei urmează să dezvăluie săptămâna următoare primul smartphone care se pliază de două ori. De asemenea, grupul chinez se pregăteşte să dezvăluie şi automobilul electric Aito, chiar dacă este posibil ca produsul care va fi lansat final pe piaţă să sufere unele modificări.

Rivalul american Apple va lansa o nouă generaţie de telefoane iPhone şi accesorii pe data de 9 septembrie, ocazie cu care responsabilii grupului american vor încerca să îi convingă pe investitori că ar trebui să treacă la noile dispozitive.

Apple a pierdut teren substanțial în fața Huawei pe piața din China

În trimestrul aprilie-iunie 2024, Huawei a scos Apple din top cinci cei mai mari producători de smartphones de pe piaţa chineză, după ce a recuperat cota sa de piaţă pe segmentul graţie seriei de telefoane Mate 60 care sunt echipate cu un procesor revoluţionar.

Potrivit Bloomberg, faptul că grupul chinez va organiza un eveniment de lansare de produs la doar câteva ore după dezvăluirea noii versiuni de iPhone, sugerează că Huawei este pregătit pentru o nouă luptă, de la egal la egal, cu Apple.

Richard Yu a fost văzut cu un nou dispozitiv în mână, denumit trifold. Principala sa caracteristică ar fi capacitatea de a împături un echipament cu un ecran mare, similar unei tablete, într-unul de dimensiunile unui smartphone obişnuit.

Huawei, precum şi compatrioţii chinezi Honor Device Co. şi Xiaomi Corp., au pus la punct unele din cele mai subţiri telefoane pliabile şi lucrează la dezvoltarea în continuare a acestei caracteristici.

INTERVIURILE HotNews.ro