Sari direct la conținut

Ieșire fără precedent în apărarea lui Mutu: „Mutu a fost responsabil. Omul dădea 100%”

HotNews.ro
Adrian Mutu, Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Adrian Mutu, Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cristi Chivu i-a acordat un interviu jurnalistului Cătălin Țepelin, la Milano, pentru GOLAZO. Printre subiectele abordate, fostul căpitan al naționalei s-a referit la unul dintre miturile fotbalului nostru: nerealizarea lui Adrian Mutu la nivelul talentului său. Pentru prima oară, Chivu a explicat pe larg ce crede el în legătură cu acest subiect. Chivu susține că potențialul nu aparține judecății publice, ci individualității.

„De unde știm noi care era potențialul lui? Eu nu cred că el, fără o conduită bună, reușea să joace la nivelul la care a jucat. A, că el a făcut anumite greșeli care au apărut în presă… Dar eu cred că omul, când se ducea la antrenament, dădea 100%. Eu sunt sigur că el când intra pe teren dădea 100%. Fără aceste lucruri el nu reușea să stea la nivelul ăla. Și atunci care era potențialul lui maxim? Nu știm”, a explicat Cristi Chivu.

„Mutu a fost responsabil. Nivelul la care a ajuns el și unde a jucat el, nu putea fără responsabilitate și fără o anumită conduită. Fără să-și valorifice potențialul până la capăt”.

„Gândește-te numai că a pierdut niște ani din cauza unor greșeli pe care le-a făcut”, a replicat ziaristul.

„Eu zic că el, prin atitudinea pe care o avea… Care a fost forța lui pe terenul de fotbal? Atitudinea. Avea o răutate și o atitudine… Tehnic, nu excela în tehnică, dar compensa prin atitudine, agresivitate, răutate și în fața porții Mutu nu-ți greșea. Și atunci ce-i ceream mai mult? Eu zic că el a jucat la un nivel foarte mare, foarte mare. Că putea să se mențină la nivelul ăla mai mulți ani, da, asta asta e altceva. Dar ce putea mai mult? A jucat la Juventus, la Chelsea. Balon de Aur nu câștiga niciodată”.

Interviul lui Cristi Chivu poate fi citit pe GOLAZO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro