In bucataria lui Slavescu: Antricot de vita, portocale, cartofi, iaurt si sos de grapefruit. Totul in 85 de minute!
Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu complet pentru cinci persoane, bazat pe citrice, care costa 20 RON pe portie.
- Salata de cartofi cu sos de iaurt
- Antricot de vita la gratar cu sos de portocale cu patrunjel
- Salata de fructe cu sos de grapefruit
Salata de cartofi
(35 min; 5RON/persoana)
- 4 oua
- 5 felii de bacon
- 600g cartofi noi
- 2 buc castraveti murati
- 1 lingura patrunjel tocat
- 250g iaurt
- 2 linguri suc de lamaie
- sare si piper alb
Fierbeti ouale, pana devin tari si cartofii in apa cu sare. Taiati baconul bucatele, castravetii in rondele, patrunjelul marunt si cartofii fierti in doua. Curatati ouale fierte si taiati-le in sferturi. Amestecati in iaurt rondele de castraveti murati cu patrunjelul tocat, sare si putin piper alb.
Asezati intr-un vas cartofii fierti si taiati, ouale si baconul. Turnati peste ele iaurtul preparat, amestecand usor.
Se serveste rece.
Antricot de vita la gratar cu sos de portocale cu patrunjel
(30min; 13 RON/persoana)
- 750g antricot de vita
- 2 linguri ulei de masline
- 100g praz taiat fin
- 1 lingura otet alb de mere
- 1 lingurita de capere tocate marunt
- 1 lingura de coaja de portocale
- 60 ml zeama de portocale
- 2 linguri patrunjel tocat
- 60 g de unt
- sare si piper
Puneti antricotul pe gratar si uleiul de masline in tigaie cu prazul, sarea, otetul si caperele. Aruncati peste ele zeama de portocala, coaja rasa si patrunjelul, lasand sa fiarba bine 1 minut. Acoperiti tigaia cu un capac, luand-o dupa foc.
Asezati antricotul de vita intr-o tava. Turnati peste el continutul din tigaie. Tava cu capac se tine in cuptorul incins circa 5-7 minute.
Salata de fructe cu sos de grapefruit
(20min; 2,5 RON/persoana)
Fructele
- 4 mandarine
- 2 kiwi
- 2 banana
Sosul
- 250 ml zeama de grapefruit
- 60 ml zeama de lima
- 60 ml zeama de portocala
- 60g miere de albine
- 1 lingurita esenta de rom
- 3 linguri de apa
- 3 linguri fulgi de porumb
Curatati fructele si taiati-le cubulete. Amestecati sucurile cu miere si cu rom intr-o tigaie. In apa fiarta puneti fulgii de porumb, mixandu-i cu blenderul. Turnati compozitia in tigaie, cu sucurile amestecate. Lasati sa se racoreasca compozitia. Sosul se pune peste fructele taiate bucatele.
Se lasa la rece.