Sari direct la conținut

In Franta, iPhone va fi vandut impreuna cu un abonament in valoare de 1176 euro

HotNews.ro

Orange va vinde in Franta dispozitivul iPhone produs de Apple, impreuna cu un abonament pe doi ani, al carui pret minim va fi de 1176 euro, informeaza Les Echos, citat de Reuters.

In Germania, operatorul T-Mobile a fost obligat sa vanda telefonul si fara abonament, dupa ce Vodafone a obtinut in instanta interzicerea restrictionarii vanzarii terminalului printr-un contract de exclusivitate.

Astfel, neblocat in reteaua T-Mobile, iPhone costa acum 999 euro, un pret destul de ridicat, iar cotidianul francez se asteapta ca, telefonul fara abonament sa aiba un pret similar si in Franta.

In perioada iulie-septembrie, Apple a vandut pe piata din Statele Unite ale Americii circa 1,12 milioane de dispozitive iPhone, iar de la lansarea pe piata care a avut loc la finele lunii iunie a acestui an, numarul telefoanelor vadute a ajuns la aproximativ 1,4 milioane de terminale, depasind estimarile analistilor.

Pana la sfarsitul anului 2008, compania americana si-a propus sa vanda 10 milioane de astfel de telefoane, reprezentand 1% din piata totala de telefoane mobile.

Pentru comercializarea in Europa, Apple a incheiat contracte de exclusivitate cu trei mari operatori respectiv cu Orange in Frante, cu T-Mobile in Germania si cu O2 in Marea Britanie. Pana la sfarsitul acestui an, terminalul cu o capacitate de 8GB va fi comercializat oficial numai pe aceste trei piete.

Potrivit NewsIn, recent, in Germania, operatorul T-Mobile a fost obligat sa vanda acest telefon si fara abonament, dupa ce Vodafone a obtinut in instanta interzicerea restrictionarii vanzarii terminalului printr-un contract de exclusivitate.

Pana la acesta hotarare, clientii trebuiau sa semneze un contract pe 24 de luni cu T-Mobile, care costa cel putin 1.176 euro, pentru a putea achizitiona Apple iPhone la un pret de 399 euro. Operatorul german a spus ca se va conforma deciziei instantei pana la solutionarea completa a situatiei, in instanta.

Ca urmare, iPhone poate fi achizitionat acum neblocat in reteaua T-Mobile pentru 999 euro (1.478 dolari). Aparatul va functiona si cu alte cartele SIM decat cele ale T-Mobile, insa nu va avea active toate functiile, cum ar fi posibilitatea de a asculta muzica ori de a naviga pe internet.

Citand Les Echos, Reuters informeaza ca si in Franta, Orange va vinde iPhone si fara abonament dar ca pretul, la fel ca si in Germania, va fi semnificativ de mare. Oficialii Orange au anuntat ca telefonul va fi vandut la pretul de 399 euro, dar numai impreuna cu abonament.

Cotidianul francez sustine ca abonamentul pe doi ani va avea un tarif de 49 euro pe luna. Pentru un contract de numai un an, tariful va fi mai mare cu circa 4,5 euro pe luna. In Marea Britanie telefonul costa 269 lire (555 dolari) pe baza unui contract pe 18 luni care costa cel putin 35 de lire pe luna.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro