Sari direct la conținut

India: Schimbare majoră de atitudine a ginerilor care acceptă să contribuie la cheltuielile de nuntă

HotNews.ro
Casatorie in masa in India, Foto: Captura YouTube
Casatorie in masa in India, Foto: Captura YouTube

O mai mare deschidere spre căsătoriile între caste și o disponibilitate crescută în rândul bărbaților pentru suporta costurile nunților indică apariția unei generații mai liberale în India, a constatat un studiu al atitudinilor tinerilor din țară, potrivitThe Guardian.

Un sondaj la care au participat 130.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, realizat de Inshorts, o aplicație de știri care a fost descărcată de 10 milioane de indieni, a constatat că 70% erau de acord cu căsătoriile dintre oamenii din diferite caste.

În plus, 70% dintre bărbați au spus că o femeie nu trebuie să-și schimbe neapărat numele în urma căsătoriei și 90% au spus că că sunt gata să împartă costul nunții. Se remarcă astfel o schimbare dramatică de atitudine în India, unde, tradiția spune că familia miresei ar trebui să plătească tot.

În cadrul sondajului, aproximativ 84% dintre femei au declarat că nu contează dacă soțul lor a câștigat mai puțin decât ele și doar 7% dintre bărbați au declarat că nu se simt confortabil cu faptul că soția lor a câștigat mai mult.

„Rezultatele arata că noua generație, în curs de dezvoltare, nu a preluat aproape deloc vechile noțiuni de castă, patriarhat cu un statut aservit pentru femei”, a declarat Azhar Iqbal, CEO al Inshorts, care a arătat că studiul a fost efectuat pentru a stabili dacă punctele de vedere ale angajaților companiei se reflectă în întreaga societate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro