Sari direct la conținut

Informare meteo de precipitații, vânt puternic și polei în mare parte din țară, de duminică seară până luni la prânz

HotNews.ro
Gheata si polei, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Gheata si polei, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

ANM a transmis o informare meteo de precipitații, intensificări ale vântului și polei, valabilă în mare parte din țară de duminică seară, ora 20.00, până luni la ora 12.00, dar și un cod galben de ninsori pentru zonele înalte din Carpații Meridionali, în vigoare de duminică seara până luni dimineață.

Potrivit informării meteo, temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile.

La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

Codul galben atenționează că, local în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro