Sari direct la conținut

Inlocuirea grasimii animale cu uleiuri vegetale pare sa creasca riscul de boli de inima, nu sa-l scada – studiu

HotNews.ro
Inlocuirea grasimii animale cu uleiuri vegetale pare sa creasca riscul de boli de inima, nu sa-l scada – studiu

Inlocuirea grasimii animale cu ulei vegetal in dieta ar putea sa nu scada riscul de boli de inima, ba chiar ar putea sa-l mareasca, scrieThe Guardian, citand un studiu ce contrazice o axioma a sfaturilor privind dieta.

Trecerea de la grasimi Omega-6 saturate la cele nesaturate a dus la un colesterol mai scazut in rezultatele studiului american ce a inclus aproape 10.000 de participanti, dar nu si la asteptata reducere a numarului de decese din boli de inima.

Cei cu o mai mare scadere a colesterolului “au avut un risc mai mare de deces mai degraba decat unul scazut”, potrivit cercetarii publicate in prestigioasa publicatie de profil British Medical Journal.

De mai multe decenii, grasimea animala din carne, unt branza sau smantana a fost considerata “oaia neagra” a dietelor si a fost considerata vinovata pentru colesterolul ce blocheaza arterele, legat de bolile de inima si de infarcturi.

In 1961, Asociatia Americana a Inimii a recomandat ca uluiul vegetal sa inlocuiasca grasimile saturate, o pozitie pe care inca o sustine, desi unele cercetari au inceput sa contrazica ipoteza.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda si ea ca grasimile saturate sa constituie maxim 10% din energia ingerata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro