Sari direct la conținut

Intel confirmă că a identificat problema care provoacă blocarea procesoarelor sale de ultimă generație

HotNews.ro
Intel confirmă că a identificat problema care provoacă blocarea procesoarelor sale de ultimă generație
Procesor Intel, FOTO: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Intel spune că a găsit sursa problemelor de instabilitate pe scară largă care afectează procesoarele sale Core din generațiile 13 și 14, relatează The Verge.

Într-o actualizare de luni, Intel a confirmat că procesoarele experimentează „tensiune de operare ridicată” și că un „patch” este în curs de dezvoltare.

„Am determinat că tensiunea de operare ridicată provoacă probleme de instabilitate în unele procesoare desktop din generațiile 13/14”, a scris inginerul Intel Thomas Hannaford pe forumul companiei.

„Analiza noastră a procesoarelor returnate confirmă că tensiunea de operare ridicată provine dintr-un algoritm de microcod care rezultă în cereri de tensiune incorecte către procesor”, a mai explicat angajatul companiei.

Intel spune că lucrează la lansarea unui patch de microcod pentru producătorii de plăci de bază la mijlocul lunii august și că oricine este afectat de problemă ar trebui să contacteze între timp departamentul de sprijin tehnic al Intel.

Producătorul de cipuri a confirmat pentru prima dată că investighează problema în aprilie, după ce a primit plângeri de la persoane cu unități desktop ce folosesc Intel Core i9-13900K și i9-14900K. Acestea au reclamat blocări în timpul rulării jocurilor video.

Îndrumările de la Intel și actualizările BIOS-ului plăcilor de bază nu au rezolvat complet până acum problema de instabilitate.

INTERVIURILE HotNews.ro