Sari direct la conținut

Intel va plati circa 1,4 miliarde dolari pentru o divizie a companiei germane Infineon

HotNews.ro

​La nici doua saptamani dupa ce anuntase ca va cumpara McAfee cu circa 8 miliarde dolari, Intel reuseste o alta tranzactie de proportii: achizitia cu 1,4 miliarde dolari a diviziei wireless a companiei germane Infineon, informeaza Reuters. Miscarea e o dovada ca Intel vrea sa se extinda in segmentul smartphone si sa scade dependenta de business-ul cu PC-uri.

Intel va achizitiona pentru 1,4 miliarde dolari divizia wireless a companiei germane Infineon care produce procesoare pentru telefoane mobile performante, precum Apple iPhone sau Samsung Galaxy S.

Infineon, al doilea mare producator european de semiconductoare estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in primul trimestru din 2011. Intel a avut doua trimestre cu rezultate financiare record si s-a lansat intr-o serie de achizitii pentru a-si diversifica aria de activitate. Compania vrea sa-si vada procesoarele in cat mai multe modele de smartphone-uri, iar achizitia e un pas bun in aceasta directie.

Divizia pe care Intel o achizitioneaza a inregistrat vanzari de 346 milioane euro trimestrul trecut, in crestere cu 38%, pe fondul lansarii unui numar mare de noi modele de telefoane mobile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro