Sari direct la conținut

INTERVIU – Artiști spanioli la București, despre relevanța protestelor pentru mediu ce implică opere de artă

HotNews.ro
INTERVIU – Artiști spanioli la București, despre relevanța protestelor pentru mediu ce implică opere de artă
Clara Boj & Diego Diaz, Reset Mar Menor / Curatorial.ro

Artiștii spanioli Clara Boj și Diego Diaz, inclusi în expoziția „AfterLand” de la București, vorbesc într-un interviu acordat curatorial.ro despre criza climatică în relație cu arta, despre relevanța acțiunilor de protest din lume care au în centru capodopere ale artei, despre modul în care artiștii pot contribui la o conștientizare mai mare a problemelor de mediu.

Ei participă la „AfterLand” cu o instalație – călătorie în imagini în laguna spaniolă Mar Menor pe parcursul a 70 de ani.
Artiștii construiesc pornind de la experiența lor ca participanți în cercetarea interdisciplinară asupra lagunei, un spațiu cu o biodiversitate unică, aflat într-o stare de deteriorare semnificativă.

„AfterLand” reunește lucrări realizate de artiști români și internaționali cu afinitate deosebită față de apă. Expoziția poate fi vizitată până în 26 iunie, la Rezidența9, iar ea va avea o continuare în Delta Dunării cu un program mai extins de cercetare plus un schimb de experiență cu alte delte din Uniunea Europeană.

Citește mai mult pe Curatorial.ro

INTERVIURILE HotNews.ro