Sari direct la conținut

INTERVIU Prof. Dr. Dan Mircea Cheta: “Inca nu exista o definitie pur stiintifica pentru intoleranta alimentara”. Ce simptome stau la baza acestei reactii?

HotNews.ro
Prof.Dr.Dan Mircea Cheta, Foto: MedLive.ro
Prof.Dr.Dan Mircea Cheta, Foto: MedLive.ro

Persoanele care sufera de balonare sau de oboseala cronica, rareori stiu ca la baza acestor simptome se afla cel mai adesea un aliment. De altfel orice reactie neplacuta aparuta in urma consumului unui aliment poate fi considerata o intoleranta alimentara. Din pacate insa, aceasta reactie inca nu este cercetata indeajuns, iar in momentul de fata nu beneficiaza nici macar de o definitie care sa fie certificata stiintific, confirma Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, de la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N.Paulescu”.

  • Citeste pe MedLive.ro un interviu cu Prof.Dr.Mircea Cheta si afla in ce situatii ai putea suferi de intoleranta alimentara

​Intoleranta alimentara:

  • reprezinta o reactie adversa a organismului fata de anumite alimente
  • poate aparea la cateva zile dupa consumarea unor alimente
  • poate aparea sub diverse forme
  • intrucat simptomele sale au efect intarziat, este dificil de depistat
  • nu este letala
  • organismul poate prezenta intoleranta fata de mai multe alimente in acelasi timp

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro