Sari direct la conținut

Ioan Oltean: Noi am vrut un Parlament cu 300 de memebri dar nu am reusit sa ne convingem parteneriii de Coalitie/ Sunt prieten cu Bian de 6-7 ani

HotNews.ro

Vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, a declarat la B1 TV ca partidul sau s-a dorit un Parlament uninominal cu 300 de membri dar „nu se poate fiindca suntem intr-o coalitie si fiecare partener de guvernare trebuie sa aiba satisfactia sa”.

Oltean spune ca niciodata UDMR nu ar putea fi convinsi sa accepte un Parlament cu o singura Camera, iar impunerea proiectului PDL ar insemna destramarea Coalitiei. „Marti vom mai avea o discutie cu toti liderii partidelor politice in incercarea de a-i convinge de necesitatea reducerii numarului de parlamentari”, a declarat acesta.

Ca urmare a situatiei politice din coalitie, vicepresedintele democrat-liberal sustine ca PDL a fost nevoit sa propuna varianta de Parlament bicameral dar cu 3000 de parlamentari asa cum s-a votat la Referendum, dar spune ca nici aceasta varianta nu a fost acceptata de partenerii de guvernare.

Intrebat despre arestarea fostului presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) Silviu Bian care este acuzat de luare de mita, Oltean a recunoscut ca este prieten cu acesta de 6-7 ani si ca nu se astepta la asa ceva, dar, in opinia sa, arestarea mai multor membri PDL de frunte „este o dovada ca Justitia este independenta sis-si face treaba in Romania”.

Democrat-liberalul Ioan Oltean a fost audiat de procurorii DNA in dosarul in care fostul presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) Silviu Bian este acuzat de luare de mita, informeaza TVR. Ioan Oltean a fost audiat pe 19 octombrie, la 3 zile dupa ce Bian a fost arestat. Informatia apare in rechizitoriul inaintat instantei de judecata, mentioneaza postul public. „M-au intrebat daca Bian dadea din spaga si la partid. Am spus ca nu”, a declarat Ioan Oltean pentru TVR.

emisiunea este in desfasurare. textul se actualizeaza

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro