Sari direct la conținut

Irina Begu, eliminare fulgerătoare în primul tur la Wimbledon – Set pierdut cu 6-0

HotNews.ro
Irina Begu, eliminare fulgerătoare în primul tur la Wimbledon – Set pierdut cu 6-0
Irina-Camelia Begu Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Profimedia

Irina Begu a fost eliminată în primul tur la Wimbledon, după ce a fost învinsă în două seturi de Lin Zhu, scor 6-0, 6-4.

Irina Begu, învinsă categoric de Lin Zhu în primul tur la Wimbledon

Irina Begu a fost eliminată în runda inaugurală la Wimbledon.

Jucătoarea clasată pe locul 126 în ierarhia WTA a cedat într-un mod categoric duelul cu Lin Zhu (61 WTA), care a pus punct disputei după o oră și 13 minute de joc.

Românca a pierdut primul set cu scorul de 6-0, iar în actul secund a dat semne că poate întoarce meciul, după ce a revenit de la 5-1 până la 5-4. Din păcate, victoria a fost a sportivei din China.

A fost a doua întâlnire directă dintre cele două. Prima confruntare a avut loc în 2019, la Roland Garros, însă atunci Irina Begu a avut câștig de cauză.

Pentru prezența în turul întâi la Wimbledon, Irina Begu va primi un cec în valoare de £60.000 și 10 puncte în ierarhia WTA la simplu.

În turul al doilea, Lin Zhu o va înfrunta pe Anastasia Pavlyuchenkova (28 WTA), cea care a trecut în runda inaugurală de Taylor Townsend (76 WTA), scor 7-6(4), 6-1.

România mai are cinci reprezentante pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon: Anca Todoni, Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Sorana Cîrstea.

Wimbledon se desfășoară în perioada 1-14 iulie și se joacă pe iarbă. Este dotat cu premii totale în valoare de £50,000,000. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova.

INTERVIURILE HotNews.ro