Sari direct la conținut

Istvan Kovacs, analizat de presa din Spania – Nota primită de centralul român după primul meci arbitrat la EURO 2024

HotNews.ro
Foto: Sven Beyrich / Zuma Press / Profimedia
Istvan Kovacs Foto: Sven Beyrich / Zuma Press / Profimedia

Istvan Kovacs s-a aflat joi la centrul partidei dintre Slovenia și Serbia (1-1), din cadrul grupei C de la EURO 2024, iar prestația arbitrului român a fost apreciată de presa din Spania.

Presa din Spania după Slovenia – Serbia, arbitrat de Istvan Kovacs: „Performanță remarcabilă”

Istvan Kovacs a arbitrat joi primul său meci de la EURO 2024.

Centralul din Carei a arbitrat jocul din grupa C, dintre Slovenia și Serbia, încheiat cu scorul de 1-1, iar presa iberică a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

Mai mult, Kovacs a primit nota 7 pentru prestația sa, cea mai mare, la egalitate cu Marco Guida, arbitrul care a condus Portugalia – Cehia.

„Performanță remarcabilă a lui Istvan Kovacs în Slovenia – Serbia. Arbitrul român a stabilit un criteriu și a încercat să dea continuitate jocului. În repriza secundă a avut mai mult de muncă din cauza nervilor și tensiunii din ultimele minute, însă a avut intervenții corecte. În general, a ținut jocul sub control.

În prima repriză i-a arătat un cartonaș galben lui Mladenovic, în minutul 25, care a avut un tackling întârziat. În repriza secundă a arătat cinci avertismente: în minutul 54 lui Lukic pentru o lovitură cu brațul, în minutul 87 lui Janza pentru tragere de timp, în minutul 92 lui Jovic pentru o împingere, în minutul 93 lui Gacinovic pentru că și-a pierdut cumpătul, respectiv lui Vipotnik în minutul 94, pentru că a deranjat portarul.” – au scris cei de la Archivovar.es.

Pentru apariția la centru la meciul dintre Slovenia și Serbia, Istvan Kovacs primește de la UEFA suma de 5.000 de euro, cu cât este plătit un arbitru care conduce o partidă de la un turneu final.

Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în schimb, primesc câte 2.500 de euro pentru că au fost asistenți la o confruntare de la EURO 2024.

Istvan Kovacs a fost în lotul de arbitri și la precedentul turneu final de Campionat European, cel din urmă cu trei ani, când a condus un singur meci, Macedonia de Nord – Olanda 0-3.

INTERVIURILE HotNews.ro