Sari direct la conținut

IT-ul clujean a luat „Oscarul”

Monitorul de Cluj

Munca in echipa

Echipa cistigatoare este formata din 10 persoane. Tineri toti, ei mentioneaza ca de mici s-au vazut muncind in acest sector, fiecare dintre ei avind o slabiciune pentru calculatoare. Proiectul www.salesjobs.ro, cel care a obtinut Marele Premiu al Festivalului Internetics, le-a luat aproape un an de munca.

Alexandru Percsi, programator interfata grafica pentru acest proiect, mentioneaza ca „proiectul a fost o evolutie rapida, toti ne-am perfectionat in anul care a trecut”. El mentioneaza ca cea mai mare problema cu care s-a confruntat echipa a fost munca impotriva cronometrului.

De cealalta parte, Adrian Gut, project manager in cadrul Netlogiq, afirma ca adevarata satisfactie a cunoscut-o anul trecut, cind firma clujeana a obtinut primul premiu din intreaga existenta a sa, si anume tot Marele Premiu in cadrul Internetics.

„Prea multa teorie, prea putina practica”

Asta ar avea de reprosat tinerii actualelor facultati de profil din Cluj. Adrian Ilovan, directorul Netlogiq, sustine ca studentii sint pregatiti prea putin pentru a face fata cerintelor pietei de astazi. „Segmentul IT este in continua dezvoltare, in fiecare moment apar aplicatii noi si trebuie mereu sa te pui la curent cu ele.

Or, facultatile au ramas la un nivel indepartat, pregatind studentii prea putin in aplicatiile ultimului moment”, mentioneaza Adrian Ilovan. Un motiv ar fi lipsa de cadre didactice specializate pe aplicatiile noii generatii, „salariul din invatamint pentru un tinar foarte bine pus la funct fiind absolut nesatisfacator”.

Viseaza la Google

Intr-un top al ideilor despre care regreta ca nu au fost ale lor, pe prima pozitie se afla gigantul Google. Adrian Gut mentioneaza ca actuala platforma Google este un exemplu de idee simpla care a functionat cu foarte mare succes. In schimb, Alexandru Percsi viseaza la ideea metacafe, o aplicatie desktop mai recenta, „concept pe care l-ar dezvolta, insa”.

Nici conceptul de hi5 nu a fost neglijat de programatori, site despre care afirma ca a fost o idee originala. Cu totii stau, insa, si se gindesc acum la tranzactia YouTube, in urma careia cei doi realizatori ai proiectului au devenit multimilionari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro