Sari direct la conținut

Jeg in cofetarii

Monitorul

Directia Sanitar Veterinara Prahova a verificat cofetariile si patiseriile din Prahova. Rezultatul: in aceste unitati nu se respecta prevederile in domeniul igienei alimentare. Inspectorii sanitari au constatat ca spatiile de depozitare a produselor alimentare si utilajele nu sunt intretinute corespunzator. „Incaperile unde se prepara si se depoziteaza prajiturile erau insalubre.

Peretii nu erau zugraviti, pardoselile erau murdare iar utilajele de fabricare a produselor erau neintretinute… ce sa mai… se vedea ca nu au fost spalate”, ne-a declarat Mihai Terecoasa, seful Directiei Sanitar Veterinare Prahova.

Administratorii unitatilor controlate si gasite cu nereguli au primit termen pentru remedierea deficientelor si au fost sanctionati cu amenzi de 42 de milioane de lei.

Toxiinfectiile alimentare sunt boli infectioase acute, cu manifestari in principal digestive, aparute dupa ingestia de alimente care contin germeni patogeni si toxinele lor in cantitate mare. Cele mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare se inregistreaza vara, caldura favorizand multiplicarea bacteriilor patogene in alimente.

Alimentele mai frecvent implicate in producerea toxiinfectiilor alimentare sunt ouale si preparatele din oua(maioneze, creme), laptele si preparatele din lapte (frisca, brinza, cremele).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro