Sari direct la conținut

JO 2024: Încă o absență importantă în turneul olimpic de tenis – Novak Djokovic va fi cap de serie numărul unu la Paris

HotNews.ro
Novak Djokovic, Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia
Novak Djokovic, Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de tenis de la Paris are parte de mai multe retrageri de ultimă oră, Holger Rune anunțând și el că nu va lua parte la întrecerea din complexul de la Roland Garros.

La scurt timp după ce Jannik Sinner, liderul mondial, făcea anunțul retragerii de la Paris, a venit rândul lui Holger Rune să declare forfait pentru turneul olimpic de tenis.

Aflat în prezent pe locul 16 mondial și pe lista capilor de serie, Rune a pus absența de la Paris pe seama unei accidentări la încheietură.

„Am jucat cu dureri tot sezonul de zgură, apoi pe iarbă şi trebuie să iau în considerare recomandările medicilor”, a pus Rune pe rețelele sociale.

În vârstă de 21 de ani, Holger Rune a fost cel mai sus pe locul 4 în ierarhia ATP, dar în ultimul timp rezultatele sale au fost departe de așteptări.

Lista absențelor de la Paris este una importantă, pe ea aflându-se nume precum Jannik Sinner, Andrey Rublev, Holger Rune, Hubert Hurkacz, Ben Shelton, Karen Khachanov (masculin), Aryna Sabalenka, Marketa Vondrousova, Ons Jabeur, Daria Kasatkina și Emma Răducanu (feminin).

După retragerea lui Sinner de la JO 2024, Novak Djokovic va fi principalul favorit la câștigarea întrecerii. El va fi urmat pe lista favoriților de Carlos Alcaraz și Alexander Zverev.

Tragerea la sorți va avea loc în cursul zilei de joi, la Paris.

Turneul olimpic de tenis va avea loc în perioada 27 iulie – 4 august, în complexul de la Roland Garros.

INTERVIURILE HotNews.ro