Sari direct la conținut

Jocuri care fac ca cele 8 ore de birou sa treaca mai repede (Video)

HotNews.ro

Daca ai o slujba care presupune 8 ore de plictiseala crunta, probabil ca ai incercat multe metode ca sa faci cumva sa-ti treaca ziua mai repede (inclusiv faptul ca citesti chestia asta cand seful tau e cu spatele). Nu e nevoie sa-ti bati capul cu cine stie ce solutii: sunt o gramada de jocuri pe care le poti juca fara sa fii prins. Bbc.co.uk prezinta un ghid dupa care te poti distra pe cinste cand n-ai ce face la birou (ai grija sa nu dea sefii peste el):

Baschet la cosul de gunoi

Incepem cu un „clasic in viata”: un joc foarte simplu, in care ai nevoie de cel putin un coleg, un cos de gunoi si niste ghemotoace de hartie. Ghemotoacele sunt numai bune ca marime daca le faci din jumatate de coala A4. Nu e nevoie de un echipament sofisticat si poti arunca la cos chiar si in cateva secunde, cat se intoarce seful cu spatele. Ai grija doar sa nu-l nimeresti pe el, ca s-ar putea lasa cu urmari disciplinare. Daca faci campionat si, pentru mai multa adrenalina, muti si cosul in diverse locuri (sub birou, pe dulap, pe scaun), e si mai distractiv!

Fotbal

Daca baschetul nu-ti convine, ce zici de un fotbal mic, de birou? Fa rost de niste pungi de plastic, hartie sau folii de impachetat (din acelea cu bule de plastic), impacheteaza-le in forma de minge si leaga-le cu scotch. Apoi, ocupa-te de teren – cele mai bune locuri sunt birourile spatioase, dar merg si coridoarele. Ai grija doar sa nu se iveasca seful sau vreun client. Daca ai noroc si coridorul are usi si intr-un capat, si in celalalt, atunci ai rezolvat si problema portilor. Daca nu, poti sa folosesti doua pahare de plastic, mouse-uri, cosuri de gunoi, cam orice, avand in vedere ca mingea este din hartie si impactul nu are cum sa le strice.

Curling cu monede

Jocul este asemanator cu cel de curling. Ai nevoie de un birou fara obiecte, o moneda si un obiect care sa fie punctul de reper, spre exemplu o cutiuta cu agrafe de birou.

-Pune cutiuta la capatul biroului

-Fiecare jucator primeste o moneda (de preferat sa fie acelasi tip de moneda, ca sa nu va luati apoi la cearta ca una e mai mare sau mai grea ca alta), pe care trebuie sa o impinga cat mai aproape de cutiuta

-Moneda care a ajuns cel mai aproape, castiga

-Monedele care au fost impinse si cad de pe masa, ies din joc

Jocul e cu atat mai distractiv cu cat participa mai multi la el si, desi pare cam prostut, se vorbeste ca au existat campionate care au durat ore in sir.

Antigravitatia

Scopul acestui joc este sa nu fii vazut atingand pamantul, iar cel care te vede ca ai picioarele pe podea trebuie sa strige „Prinsa!”. Daca face asta, tu pierzi o viata si el castiga una. Castiga cel care are cele mai multe vieti la sfarsitul jocului. E un joc tactic pentru ca, de exemplu, poti sa te misti prin birou tragandu-te cu scaunul cu rotile sau poti sa fii un pic sadic si sa-l lasi pe colegul tau sa te vada atingand podeaua, dar doar in timp ce acesta sta de vorba cu seful.

Briefing Bingo

Cand ai vreo sedinta, poti sa bagi mai multi colegi in urmatorul joc: ganditi-va la cuvinte care apartin specialitatii voastre si care se repeta des. De exemplu, daca lucrezi in publicitate, probabil ca auzi de cateva ori pe zi „target”, „reach”, „brief”, „deadline”. Ei, acum cadeti de acord sa faceti toti acelasi lucru, in acelasi timp, atunci cand auziti unul dintre aceste cuvinte folosindu-se in sedinta. De cate ori seful va spune „deadline”, va va vedea ridicandu-va sosetele…suflandu-va nasul…tusind…si asa mai departe.

Cei care au incercat jocul spun: „Cand am avut sedinta anuala cu toti angajatii librariei la care lucrez, am vorbit cu cei care purtau ochelari si am stabilit ca, de cate ori cineva spune cuvantul „librarie” in prezentare, noi sa ne scoatem ochelarii si apoi sa ni-i punem la loc. Surprinzator, dar unul dintre sefi si-a dat seama pana la urma. Li s-a parut amuzant, dar au facut cumva si n-au mai folosit cuvantul pana la sfarsitul prezentarii”.

Computere

Asteapta pana cand colegul tau pleaca de la calculator. Inchide-i toate ferestrele si apasa apoi butonul de „Print Screen”. Asta inseamna ca desktop-ul lui tocmai a fost „imortalizat”. Deschide apoi un program de grafica (in Windows, cel mai simplu de folosit este „Paint”, din Accesorii), da Paste imaginii si salveaza-o apoi in format ‘bitmap’ (*.bmp). Inchide programul de grafica si pune imaginea nou creata ca wallpaper. In final, ascunde toate iconitele sub taskbar si savureaza rezultatul: cand se va intoarce la calculator, colegul tau o sa dea click in prostie pe niste iconite care nu functioneaza.

„Ultima oara cand am facut asta, administratorului de retea i-a luat trei ore ca sa isi dea seama care era de fapt problema. Si intre timp am invatat si o gramada de cuvinte noi”.

Photoshop Tenis

Acest joc este potrivit in special pentru cei care lucreaza in publicitate. Smulge-te un pic din efortul creatiei si combina-l cu joaca:

„Lucrez intr-o agentie de publicitate si ne jucam mereu Photoshop Tenis. Toti jucatorii fac un desen comun in Adobe Photoshop, in sensul ca fiecare trece la calculator si mai adauga ceva la desenul creat deja de cei care au trecut prin fata computerului. Rezultatele sunt excelente, jocul e artistic, emotional si distractiv in acelasi timp”.

Aici mai poti vedea alte cateva jocuri haioase

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro