Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice 2024. Când va primi Ana Maria Bărbosu medalia de bronz / Anunț de ultimă oră 

Jocurile Olimpice 2024. Când va primi Ana Maria Bărbosu medalia de bronz / Anunț de ultimă oră 
Ana Maria Bărbosu cu steagul României - FOTO: Mickael Chavet/ZUMA Press Wire/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gimnasta Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz câștigată în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vineri, la ora 9:30, într-un eveniment organizat la Casa Olimpică din București. 

Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București, vineri 16 august, cu începere de la ora 09.30”, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), marți, pe Facebook

TAS a respins contestația făcută de americani, care au lăsat-o fără medalie pe Ana Maria Bărbosu

Bărbosu şi echipa sa au apelat la TAS motivând că o contestaţie depusă de antrenoarea sportivei Jordan Chiles, Cecile Landi, cu privire la rezultatele probei a fost făcută după termenul de un minut şi că americancei nu ar trebui să i se acorde nota de 13,766 care a propulsat-o pe locul al treilea. Dar USA Gymnastics a precizat că a furnizat TAS imagini video care nu au fost disponibile organismului de conducere înainte de decizia tribunalului.

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat, sâmbătă seară, că Ana Maria Bărbosu primeşte medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, ca urmare a deciziei Diviziei Ad Hoc a TAS. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi pe cea a Sabrinei Voinea. 

Clasamentul primelor 5 locuri a devenit următorul, ca urmare a deciziei de sâmbătă: 1. Rebeca Andrade (Brazilia) – nota 14.166, 2. Simone Biles (SUA) – 14.133, 3. Ana Maria Bărbosu (România) – 13.700, 4. Sabrina Voinea (România) – 13.700 şi 5. Jordan Chiles (SUA) – 13.666 (nota dinaintea contestaţiei admise de arbitre).

INTERVIURILE HotNews.ro