Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice. Programul și rezultatele sportivilor români în ziua de marți. Radiș și Bodnar, în finală la dublu vâsle feminin. David Popovici este în finală la 100 m liber / Echipa feminină de gimnastică a României, locul 7

HotNews.ro
Jocurile Olimpice. Programul și rezultatele sportivilor români în ziua de marți. Radiș și Bodnar, în finală la dublu vâsle feminin. David Popovici este în finală la 100 m liber / Echipa feminină de gimnastică a României, locul 7
David Popovici, in finala la JO de la Paris / FOTO: Facebook COSR

Sportivii români au evoluat la Jocurile Olimpice de la Paris, marți, 30 iulie, la box, canotaj, gimnastică artistică, înot, polo, tenis de masă şi triatlon. David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, el urmând să concureze în cursul zilei de miercuri.

Toate informațiile despre evoluțiile românilor la JO Paris 2024, LIVE:

JO-tenis: Andy Murray şi Dan Evans, calificaţi în sferturi la dublu

Perechea britanică Andy Murray/Dan Evans s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale probei de dublu masculin de la Jocurile Olimpice.

Murray şi Evans au trecut în turul doi, scor 6-3, 6-7 (8-10), 11-9, de belgienii Sander Gille şi Joran Vliegen.

Volei masculin: Franța, campioana olimpică în exercițiu, și Slovenia sunt primele echipe calificate în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Paris, iar Italia și Statele Unite, le urmează îndeaproape după jocurile de marți, potrivit AFP.

Slovenii și Les Bleus și-au asigurat biletele cu victorii în fața sârbilor (3-0) și a canadienilor (3-0), ocupând locurile 1, respectiv 2 în Grupa A înaintea confruntării de vineri.

În grupa B, italienii au făcut tot posibilul pentru a obține a doua victorie în fața egiptenilor (3-0). Dacă Polonia, campioana europeană și o altă pretendentă la titlu, va învinge miercuri Brazilia, cele două mari campioane se vor duela pentru primul loc.

În grupa C, Statele Unite, care au învins Germania (3-2), au două victorii și sunt, de asemenea, aproape de sferturile de finală.

Jocurile Olimpice/Baschet: Franța s-a calificat în sferturi după ce au învins Germania, potrivit AFP.

Înotătorul american Ryan Murphy a avut parte de o seară animată la Défense Arena. El a câştigat medalia de bronz la 100 m spate la Jocurile Olimpice din 2024 şi, în acelaşi timp, a aflat că va avea o fetiţă printr-o pancartă afişată de soţia sa în tribune, potrivit News.ro.

Aruncând o privire în tribunele arenei la finalui cursei, Ryan Murphy şi-a văzut partenera însărcinată ţinând o pancartă specială.

„Ryan, este o fetiţă”, i-a scris Bridget Murphy soţului ei.

„Este clar că ieri a fost o zi bună”, a declarat Ryan Murphy marţi pe X

Popovici spune că e concentrat pe finala de mâine și încearcă să nu se lase prins de euforia medaliei de aur de luni.

„Sunt mulțumit că m-am calificat, asta e tot ce conta. Mâine e o nouă zi, o nouă cursă, aceeași mentalitate pe care am avut-o și pentru 200m și care mi-a priit.

Am făcut tot posibilul să mă concentrez, cred că mă descurc destul de bine, dar deși încerc să nu mă gândesc la asta (n.r. la medalia de aur de la 200m) e greu de ignorat, inclusiv în capul meu.

Dar încă nu am terminat ce aveam de făcut aici. Abia mâine, după ce termin și cursa de 100m, indiferent de rezultat, mă voi putea bucura un pic de tot ceea ce am reușit. Dar abia după cursa de mâine!”, a spus David Popovici la TVR Sport.

JO-tenis: Nadal şi Alcaraz s-au calificat în sferturi la dublu

Spaniolii Carlos Alcaraz şi Rafael Nadal s-au calificat, marţi, în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice la dublu masculin, potrivit News.ro.

Perechea spaniolă a câştigat super tie-break-ul (6-4, 6-7 [2], 10-2) împotriva lui Tallon Griekspoor şi Wesley Koolhof din Olanda.

Ei îi vor înfrunta pe americanii Austin Krajicek şi Rajeev Ram, cap de serie 4, pentru un loc în semifinale

David Popovici este în finală la 100 m liber cu al cincilea timp după semifinale. El a încheiat semifinala de marți seara pe locul 2 cu 47.67. Chinezul Pan Zahnle a obținut cel mai bun timp din cele două semifinale de marți.

JO, gimnastică: SUA, aur, România, locul 7 în finala pe echipe; Nadia Comăneci, în tribună împreună cu Serena Williams

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat, marţi, pe locul 7 în finala de la Jocurile Olimpice, la 12 ani de la ultima prezenţă în această fază, când câştiga medalia de bronz. Aurul olimpic la Paris a revenit SUA, condusă de Simone Biles. Îmbrăcată cu un trening al echipei României, Nadia Comăneci a urmărit finala împreună cu Serena Williams, potrivit News.ro

România a adunat un punctaj total de 159.497, cu care s-a clasat pe locul 7. În calificări, echipa tricoloră a încheiat pe locul 8, cu exact acelaşi punctaj.

Notele obţinute de gimnastele tricolore, cu o ratare la paralele şi două la bârnă, sunt:

  • Sol – ⁠Amalia Ghigoarţă 13.133, ⁠Ana Maria Bărbosu 13.566, ⁠Sabrina Maneca Voinea 13.900;  
  • Sărituri – ⁠Lilia Cosman 13.433, ⁠Ana Maria Bărbosu 13,933, ⁠Sabrina Maneca Voinea 13.633;
  • Paralele – ⁠Lilia Cosman 13.133, ⁠Amalia Ghigoarţă 13.333, ⁠Ana Maria Bărbosu 12.433;  
  • Bârnă – ⁠Amalia Ghigoarţă 12.500, ⁠Ana Maria Bărbosu 12.700, ⁠Sabrina Maneca Voinea 13.800.

Podiumul a fost ocupat, în ordine, de SUA (171.296 puncte), Italia (165.494) şi Brazilia (164.497). Este a 20-a medalie olimpică la echipe şi a patra de aur pentru SUA, după cele de la ediţiile din 1996, 2012 şi 2016. Lider incontestabil al echipei, Simone Biles s-a aflat în lot şi la aurul din 2016.

JOCURILE OLIMPICE. David Popovici înoată în scurt timp în semifinale la 100 metri liber

JO: Înotătoarea braziliană Ana Carolina Vieira, exclusă din lot, după ce a vizitat Turnul Eiffel cu iubitul ei, fără permisiunea stafului

Echipa braziliană de înot a decis să o excludă pe Ana Carolina Vieira de la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătoarea în vârstă de 22 de ani a fost sancţionată după ce a vizitat Turnul Eiffel împreună cu prietenul ei, fără permisiunea stafului, relatează presa franceză, citată de News.ro.

Membră a ştafetelor de 4×100 m liber şi 4×100 m mixt ale echipei Auriverde, înotătoarea în vârstă de 22 de ani nu va mai participa la competiţie. Comitetul Olimpic Brazilian (COB) a confirmat excluderea ei din echipă după ce a ieşit fără autorizaţie vineri seara la Paris, însoţită de iubitul ei, înotătorul Gabriel Santos.

Într-o declaraţie, forul brazilian a confirmat că Ana Carolina Vieira a primit iniţial un avertisment, dar că reacţia sa excesiv de agresivă a dus la excluderea din lot.

Fotbal: Argentina a câștigat partida cu Ucraina, 2-0

Naţionala de polo a României a fost învinsă, marţi, de reprezentativa SUA, scor 14-8, în al doilea meci din grupa A, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Scorul pe reprize a fost 3-3, 0-3, 1-4, 4-4, iar pentru România au marcat Colodrovschi 3 goluri, Georgescu 3, Luţescu 1, Neamţu 1.

În prima partidă din grupa A, tricolorii au cedat în faţa vicecampioanei olimpice de la Tokyo, Grecia, cu 7-14. Următoarea adversară va fi Croaţia (1 august).

Nationala de polo a Romaniei, Foto: frpolo.ro
Nationala de polo a Romaniei, Foto: frpolo.ro

Sportiva Lăcrămioara Perijoc a ratat, marţi, calificarea în sferturile de finală ale categorie 54 kilograme, la turneul de la box de la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit News.ro.

Lăcrămioara Perijoc, care a avut primul tur liber, a fost învinsă de Enkhjargal Munguntsetseg (Mongolia), scor 4-1.

Perijoc, în vârstă de 30 de ani, era favorită 6, pe tabloul de box feminin la 54 kg.

David Popovici va înota în această seară în a doua semifinală a probei de 100 m liber. Startul va fi dat la ora 21:37, ora României. David, proaspăt campion olimpic al probei de 200 m liber, se va găsi pe culoarul al cincilea.

Îi va avea drept „vecini” de bazin pe Jack Alexy (culoarul 4) și Alessandro Miressi (culoarul 6), conform organizatorilor de la Paris.

„Am mai trecut un prag, sunt bine, mă bucur de fiecare cursă. Sunt pregătit, azi am fost în control şi am avut resurse pe ultimii 500 m. Tot ce pot spune e că mă voi lupta din toate puterile şi cu mintea liniştită pentru un loc în finală. La simplu, e o mare performanţă! O pot atinge!” – Mihai Chiruţă, potrivit COSR.

Canotorul Mihai Chiruţă s-a calificat marți în semifinale la simplu vâsle la Jocurile Olimpice, după ce terminat pe locul trei în seria în care a luat parte. Semifinalele probei vor avea loc în data de 1 august.

„A fost o cursă grea şi pentru noi şi una nu dintre cele mai reuşite. Am făcut mici greşeli care s-au văzut. Nu am putut să ne facem un ritm atât de bun care să ne dea încredere, să fim mai în faţă.

Important este că am încheiat bine şi finala va fi o altă luptă” – Simona Radiş, citată de pagina oficială de Facebook a clubului Steaua.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar se aflau pe locul 4 cu aproximativ 350 de metri înainte de finalul probei de dublu vâsle feminin de la Jocurile Olimpice, dar finalul a fost unul de vis, iar cele două sportive au câștigat cursa de marți.

Radiș și Bodnar sunt în finala la dublu vâsle feminin, ultimul act urmând a avea loc joi.

„Ştiam că voi câştiga, chiar dacă din nou am pierdut primul set (12-14). Şi din nou, de pe margine, antrenorul (n.r. Ionuţ Seni) mi-a spus unde am greşit. Mă grăbeam să finalizez în momente în care nu eram sigură sută la sută că voi încheia punctul” – Bernadette Szocs, după calificarea în optimile concursului de tenis de masă din cadrul JO 2024, citată de COSR.

Încă o veste bună pentru delegația României: În cursa de recalificare a probei de patru rame masculin (M4-), Ștefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă și Ciprian Tudosă au încheiat pe locul 2, calificându-se în Finala A (cea pentru medalii) a Jocurilor Olimpice de la Paris.

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris cu al treilea timp. Sportivul nostru a fost devansat de francezul Maxime Grousset (47.70) și de americanul Jack Alexy (47.57). Reamintim că semifinalele vor avea loc tot astăzi, începând cu ora 21:30.

Cursa lui David Popovici din seriile probei de 100 m liber

David Popovici a câștigat seria în care a concurat, el având timpul de 47.92 secunde.

Mai e puțin timp până va concura David Popovici în seriile de la 100 m liber.

Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache s-au calificat în Finala A a Jocurilor Olimpice de la Paris. În semifinala probei de dublu vâsle masculin (M2x), cei doi sportivi au terminat cursa pe locul 3, cu un finish foarte bun.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut calificarea în finala pentru medalii a probei de dublu vâsle feminin (W2x). Campioane olimpice en-titre, performanță obținută la Tokyo, Radiș și Bodnar au terminat pe locul întâi în proba din semifinale.

Se apropie ora de start a seriei de la 100 m liber în care va concura David Popovici.

În sferturile de finală ale probei de simplu vâsle masculin (M1x), o cursă cu un finish extraordinar, Mihai Chiruță s-a clasat pe locul 3, ceea ce îi asigură calificarea în Semifinala A/B, transmite Federația Română de Canotaj.

Bernadette Szocs s-a calificat marți în optimile turneului olimpic de tenis de masă, proba de simplu, după ce a învins-o pe ucraineanca Margaryta Pesotska, scor 4-1 (12-14, 11-5, 12-10, 14-12, 11-4). Ea este singura reprezentantă a României rămasă în concurs.

Bernadette va evolua mai departe cu Sofia Polcanova din Austria, sportivă în vârstă de 29 de ani.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român anunță amânarea cursei de triatlon masculin pentru data de 31 iulie, de la ora 10:45. De vină pentru această modificare este calitatea apei Senei, după informează sursa citată.

Probele de triatlon se desfășoară în centrul Parisului, startul este la Podul Alexandru, cursa de înot fiind pe Sena. Team Romania îl are la start pe Felix Duschampt.

Programul de marți al sportivilor români de la Jocurilor Olimpice:

Box
18:22 categoria 54 kg feminin – optimi: Lăcrămioara Perijoc – Enkhjargal Munguntsetseg (Mongolia)

Canotaj
11:10 simplu masculin – sferturi de finală: Mihai Chiruţă
12:00 dublu vâsle feminin – semifinale: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
12:10 dublu vâsle masculin – semifinale: Andrei Cornea, Marian Enache
12:40 patru rame masculin – recalificări: Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă

Gimnastică artistică
19:15 echipe – feminin – finala: România (Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă şi Andreea Preda)

Înot
12:15 100 m liber masculin – serii: David Popovici
21:30 100 m liber masculin – semifinale: David Popovici (dacă se califică)

Polo pe apă
17:35 SUA – România (Grupa A, masculin)

Tenis de masă
11:00 simplu feminin – turul II: Bernadette Szocs – Margarita Pesoţka (Ucraina)

Triatlon
09:00 Individual masculin (finala): Felix Duchampt (amânat pentru miercuri).

INTERVIURILE HotNews.ro