Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice. Cazurile gimnastelor Sabrina Voinea și Ana Bărbosu – România a cerut la TAS acordarea a trei medalii de bronz la sol

HotNews.ro
Jocurile Olimpice. Cazurile gimnastelor Sabrina Voinea și Ana Bărbosu – România a cerut la TAS acordarea a trei medalii de bronz la sol
Sabrina Maneca-Voinea / Sursa foto: Ulrik Pedersen / Zuma Press / Profimedia

TAS a decis amânarea verdictului în cazurile Sabrinei Voinea și Anei Maria Bărbosu, gimnaste care au depus contestații la Lausanne după finala de la sol, de la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie Golazo.ro.

Conform GOLAZO.ro, site-ul nostru de sport, TAS a decis ca audierile în acest caz să fie amânate pentru sâmbătă, ora 09:00, ora României.

Echipa de avocați a României, care au reprezentat cazurile Anei Maria Bărbosu și Sabrinei Voinea la TAS, au marșat pe faptul că există mai mult de un minut, cel regulamentar, între afișarea notei și depunerea contestației.

Mai mult, din imaginile video depuse la dosar, nu se vede momentul în care antrenoarea Cecile Landi ajunge lângă masa arbitrelor.

Numai antrenorul din concurs al sportivei, în acest caz Jordan Chiles, poate depune contestație. Nimeni altcineva din echipa americană nu avea acest drept.

Reamintim că Sabrina Maneca Voinea a primit nota 13.700 la sol, la egalitate cu Ana Bărbosu, iar gimnasta noastră s-a clasat în afara podiumului de premiere (locul 5) la Jocurile Olimpice de la Paris.

Notele din finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris

Rebeca Andrade (Brazilia) / 14.166 / aur
Simone Biles (SUA) / 14.133/ argint
Jordan Chiles (SUA) / 13.666 inițial / 13.766 după contestație / bronz
Ana Bărbosu (România)/ 13.700
Sabrina Maneca Voinea (România) / 13.700
Alice D’Amato (Italia) / 13.600
Rina Kishi (Japonia) / 13.166
Yushan Ou (China) / 13.000
Manila Esposito (Italia) / 12.133.

INTERVIURILE HotNews.ro