Sari direct la conținut

Jurnal bursier ala WBS: Principalii indici europeni au inregistrat scaderi abrupte

HotNews.ro

Principalii indici europeni au inregistrat scaderi abrupte in prima sesiune din aceasta saptamana, pietele reactionand negativ la noile pierderi anuntate de companiile financiare.

Asiguratorul american American International Group a raportat o pierdere record de 61,7 miliarde dolari pe ultimul trimestru, in timp ce HSBC, cea mai mare banca europeana dupa valoarea capitalizarii, a anuntat ca intentioneaza sa faca o marire de capital de 12,5 miliarde lire pentru a-si mentine capitalul la o valoarea stabila, in urma scaderii drastice a profitului in 2008 si a pierderilor din investitiile subprime. In urma acestor evenimente sectorul financiar european a fost puternic afectat: HSBC (-18,78%), BNP Paribas (-9,31%), UBS (- 10,31%).

De asemenea, companiile petroliere, miniere si de utilitati s-au depreciat puternic ducand indicele Euro Stoxx 50 la o scadere de 4,73%, acesta extinzandu-si pierderea de la inceputul anului la 23,08%. Indicele londonez FTSE a fost cel mai afectat, picajul HSBC aducandu-i o pierdere de 5,33%. Din punct de vedere macroeconomic, estimarea de inflatie anualizata pentru luna februarie a aratat o crestere de 1,2%, fiind peste asteptarile analistilor de 1%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro