Sari direct la conținut

Jurnalul bursier al WBS – Bursele europene au inregistrat vineri evolutii pozitive

WBS Holding

Piețele europene au avut astazi evoluții pozitive, revenind dupa scaderile abrupte de ieri cauzate de panica produsa de anunțul Dubai World privind intenția de restructurare a datoriilor. Indicii piețelor occidentale au inregistrat aprecieri de ordinul a 1%, pe fondul revenirii acțiunilor bancare și a celor din sectoarele minier și energetic.

Indicele de incredere in perspectiva economica din zona euro a crescut in noiembrie la cel mai ridicat nivel de dupa falimentul Lehman Brothers de anul trecut. Indicele mediului economic a avansat de la 86.2 la 88.8, sectoarele de producție și servicii inregistrand creșteri de la -21 la -19, respectiv de la -7 la -4. Indicele increderii consumatorilor a crescut ușor de la -18 la -17, iar indicatorul mediului de afaceri a avansat de la -1.78 la -1.56.

Economia Suediei a crescut pentru al doilea trimestru consecutiv, ajutata de nivelul scazut al dobanzilor și de masurile guvernamentale de stimulare economica. Creșterea produsului intern brut din al treilea trimestru a fost de 0.2% fața de Q2 (așteptari de 0.6%), a carui creștere a fost revizuita in paralel la 0.3%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro