Sari direct la conținut

Jurnalul bursier al WBS – Bursele europene inchid in scadere pe fondul grijilor cu privire la viitorul economic al Greciei

WBS Holding

Piețele europene au scazut astazi, afectate de rezultatele financiare sub așteptari și de ingrijorarea investitorilor privind evoluția viitoare a deficitului bugetar al Greciei, Spaniei și Portugaliei, cele mai vulnerabile economii ale zonei euro. Comisia Europeana a contribuit astazi la calmarea temerilor investitorilor prin anunțul de susținere a planului guvernului Greciei de reducere a celui mai mare deficit bugetar din zona euro.

Comisia a condiționat aprobarea de masuri suplimentare de reducere a deficitului și de informarea sa periodica de catre guvernul elen privind evoluția implementarii planului asumat. Primul ministru al Greciei a declarat ca va crește taxa pe combustibili și va extinde inghețarea salariilor la intregul sector bugetar. Efectele pozitive ale anunțurilor s-au reflectat astazi in randamentul bondurilor guvernamentale la 10 ani coborand cu 13 puncte pana la 6.58%.

Vanzarile retail din zona euro au ramas staționare in decembrie, dupa scaderea de 0.5% inregistrata in noiembrie. Așteptarile analiștilor indicasera o creștere de 0.4%. Intr-un raport separat, Markit Economics a declarat ca indicele PMI combinat pentru sectoarele de producție și servicii din zona euro a scazut la 53.7 in ianuarie de la 54.2 in decembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro