Sari direct la conținut

Jurnalul bursier al WBS – Pietele europene au incheiat saptamana in crestere

HotNews.ro

Piețele europene au incheiat saptamana in creștere, ajutate de datele macroeconomice pozitive și de avansul inregistrat de prețurile la metale și materii prime, pe fondul scaderii cursului dolarului și a revenirii apetitului pentru risc al investitorilor. Marea Britanie a ieșit din recesiune in al patrulea trimestru al anului trecut, creșterea economica inregistrata depașind așteptarile medii ale economiștilor.

Produsul intern brut al țarii a crescut cu 0.3% fața de al treilea trimestru, fața de estimarile preliminare de 0.1%, in condițiile in care așteptarile analiștilor economici indicau o creștere de doar 0.2%. Revizia de doua zecimi de procent a provenit in principal de la creșterea cu 0.5% a serviciilor, acestea inregistrand cel mai mare avans trimestrial de dupa primul trimestru al anului 2008. Intr-un raport separat, prețul la locuințe in Marea Britanie a scazut in februarie pentru prima data in ultimele 10 luni, pe fondul creșterii nivelului taxelor aplicabile tranzacțiilor imobiliare.

Inflația din zona euro a inregistrat in luna ianuarie cea mai mare creștere din ultimul an, datorita avansului prețurilor la combustibili. indicele prețurilor de consum a crescut cu 1% fața de ianuarie 2009, dupa creșterea de 0.9% din decembrie. Fața de luna anterioara, nivelul prețurilor a scazut cu 0.8% in ianuarie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro