Sari direct la conținut

Kevin Spacey, un nou proces de agresiune sexuală / 12 acuzații de la 4 bărbați

HotNews.ro
Kevin Spacey, Foto: Yuki IWAMURA / AFP / Profimedia
Kevin Spacey, Foto: Yuki IWAMURA / AFP / Profimedia

Primul reclamant la procesul de agresiune sexuală a lui Kevin Spacey de la Londra l-a descris pe actorul american ca fiind „un prădător” într-un interviu cu poliția difuzat luni în cadrul audierii, potrivit AFP.

Kevin Spacey, în vârstă de 63 de ani, este judecat de săptămâna trecută și pledează nevinovat la 12 acuzații de agresiune sexuală asupra a patru bărbați între 2001 și 2013, inclusiv din 2004, când era director al teatrului Old Vic din Londra.

În interviul înregistrat, bărbatul povestește că Kevin Spacey l-a agresat de mai multe ori, inclusiv în timp ce îl ducea cu mașina la o petrecere fastuoasă la începutul anilor 2000.

„M-a apucat atât de tare (de părțile mele intime) încât aproape am ieșit de pe șosea”, a explicat el. „L-am împins în portiera mașinii și i-am spus: ‘Nu mai face asta sau te pocnesc’.

Potrivit acestuia, bărbații tineri și chipeși au fost avertizați în legătură cu comportamentul actorului, pe care l-a descris ca fiind „agresiv” și „foarte deranjat sexual”.

Li s-a spus să „fie atenți”. „Toată lumea știa că nu era în stare de nimic bun”.

Presupusa victimă, care nu a fost identificată din motive legale, s-a declarat „dezgustată” și a considerat „ridicole” întrebările avocatului actorului, Patrick Gibbs, cu privire la sexualitatea sa.

Răspunzând la întrebări în spatele ușilor închise, el și-a exprimat, de asemenea, „rușinea”.

„Nu s-a întâmplat nimic între noi, el m-a agresat”, i-a răspuns el avocatului actorului, negând că ar fi avut cel mai mic sentiment față de actor.

El a povestit poliției că atunci când i-a cerut lui Kevin Spacey să nu mai încerce să îl „pipăie”, actorul nu a spus nimic. „Pur și simplu a râs și a schimbat subiectul”, a explicat el.

Când a fost confruntat de poliție, el a explicat că nu a mai suportat să-l vadă pe Spacey pe ecran.

Actorul, care a câștigat două premii Oscar pentru rolurile sale din „American Beauty” și „Usual Suspects”, a fost descris săptămâna trecută ca fiind un „hărțuitor sexual” de către procuratură.

Două cazuri câștigate de Spacey

Acuzațiile au apărut în 2017, la începutul mișcării #MeToo, într-o perioadă în care Kevin Spacey se afla la apogeul faimei sale ca actor principal în serialul de succes al Netflix „House of Cards”.

În urma acestui incident, el a fost retras din serial și din alte proiecte în care urma să fie implicat.

În timpul anchetei, Kevin Spacey a negat aceste acuzații, spunând că unele au fost „inventate” și că alte acte descrise au fost „consensuale”.

Acuzat de asemenea de agresiune sexuală în Statele Unite, Kevin Spacey a fost găsit nevinovat de un tribunal civil din New York anul trecut. Iar în 2019, acuzațiile au fost retrase într-un alt caz.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro