Sari direct la conținut

Klaus Iohannis face astăzi o vizită în Muntenegru, unde se va întâlni cu preşedintele Jakov Milatović. Ce teme de discuție vor avea  

HotNews.ro
Klaus Iohannis face astăzi o vizită în Muntenegru, unde se va întâlni cu preşedintele Jakov Milatović. Ce teme de discuție vor avea  
Klaus Iohannis Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Preşedintele Klaus Iohannis va face miercuri, 23 octombrie, o vizită oficială în Muntenegru, unde va avea consultări cu omologul său, Jakov Milatović, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, miercuri, 23 octombrie 2024, o vizită oficială în Muntenegru, la invitaţia Preşedintelui Jakov Milatović. Vizita oficială a Preşedintelui României, prima la nivel de şef de stat de la stabilirea relaţiilor diplomatice, marchează un moment de referinţă în plan bilateral şi are loc în contextul unei dinamici deosebite, atât a dialogului politico-diplomatic, cât şi a celui sectorial”, a transmis Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat citat de News.ro.

Iohannis va fi primit de Jakov Milatović la reşedinţa oficială din Cetinje la ora 12.00, ora României, potrivit agendei președintelui.

Cei doi vor discuta despre „cooperarea politico-diplomatică şi în domeniul apărării, sprijinul pentru parcursul european al Muntenegrului” şi despre „principalele provocări de securitate în plan regional şi global”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

„În ceea ce priveşte ariile sectoriale de cooperare, vor fi abordate oportunităţile existente pentru creşterea investiţiilor şi a schimburilor comerciale, impulsionarea contactelor în domeniile energiei, turismului, agriculturii, afacerilor interne, cercetării, educaţiei şi culturii”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Pe 17 decembrie 2010, Muntenegrului i s-a acordat statutul de canditat pentru accederea la Uniunea Europeană. Țara este avansată în negocierile privind aderarea, dar mai are de încheiat 30 de capitole din 33, notează News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro