Sari direct la conținut

Klaus Iohannis, intrebat de Eugen Teodorovici daca va promulga Codul Fiscal: Vedem mai tarziu

HotNews.ro
Klaus Iohannis, Foto: Presidency.ro
Klaus Iohannis, Foto: Presidency.ro

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, l-a intrebat vineri pe presedintele Klaus Iohannis, dupa ce noul ministru al Transporturilor a depus juramantul de investitura, daca va promulga sau nu Codul Fiscal.

Iata mai jos scurtul dialog dintre cei doi, in timp ce dadeau mana, la Palatul Cotroceni, redat de Digi 24:

– Eugen Teodorovici: Cum stam cu Codul Fiscal? Il promulgati?

– Klaus Iohannis: Vedem mai tarziu.

Schimbul de replici vine dupa ce Klaus Iohannis a facut in urma cu doua zile apel la „prudenta” in ceea ce priveste noul Cod Fiscal, avertizand ca o reducere de taxe „poate fi utila” doar daca nu pune in pericol sustenabilitatea finantelor publice.

Intr-un eveniment organizat la sediul Bancii Nationale a Romaniei, Klaus Iohannis a precizat ca analizeaza noul Cod Fiscal aprobat de Parlament „pentru a decide” daca il va promulga sau nu, dar a exprimat o serie de ingrijorari legate de acesta.

„Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca ar revolutiona finantele prin simpla reducere a unor impozite (…) Nu ar trebui sa ne preocupe doar scaderea taxelor, ci si maniera in care se face”, a subliniat el, adaugand ca reducerea de taxe „poate fi utila fara sa puna in pericol sustenabilitatea finantelor publice, consolidata cu eforturi serioase” in ultimii ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro