Sari direct la conținut

La mare / Stufstock la Vama Veche

HotNews.ro
Plaja din Vama Veche, Foto: Rompres
Plaja din Vama Veche, Foto: Rompres

Intre 21 si 28 august, la Vama Veche, se desfasoara festivalul Stufstock, editia a noua. Stufstock Rockarte aduce in Vama o saptamana de rock, film, teatru si fotografie. Pe scena vor urca formatii precum Iris, Negura Bunget, byron, OCS, Altar, Travka, Alternosfera, Trooper, Niste Baieti.

Din program: proiectii de film, spectacole de teatru, workshop-uri de fotografie si muzica. Trupele tinere vor fi promovate in cadrul competitiei Stufstock Newcomers, iar cei care vor sa invete sa cante la chitara, bass si tobe pot urma cursurile scolii Rockschool.

Programul complet al concertelor(26-27 august) poate fi vazut aici.

Pentru iubitorii filmului si ai teatrului vor exista avanpremiere si reprezentatii teatrale ale unor actori consacrati sau aflati la inceput de drum din Romania.

Evenimentul Filmstock, care reuneste proiectiile de film, se va desfasura la curtea Frontiera, intre 21 si 24 august, incepand de la ora 22.00. Printre filmele proiectate:

  • „Visul lui Adalbert”, de Gabriel Achim
  • „Muzica in sange”, de Alexandru Mavrodineanu
  • „Dracula”, de Tod Browing (1931) – pe 24 august, ziua filmelor de dragoste clasice
  • „Dementia”, de Francis Ford Coppola (1963) – pe 24 august, ziua filmelor de dragoste clasice

Spectacolele de teatru vor avea reprezentatii intre 21 si 24 august. Printre reprezentatii se numara

  • „Sunt un orb”, de Horatiu Malaele
  • „Monoloagele vecinului”, de Laurentiu Banescu

Pasionatii de fotografie vor avea la dispozitie cele mai bune sisteme de iluminat si cunostintele celor mai buni lectori de fotografie in cadrul workshop-ului „Vama sub lumini de Oscar”.

De asemenea, va fi organizat si atelierul itinerant „Romano ButiQ”. Obiectivul proiectului este dezvoltarea si profesionalizarea comunitatilor rome. Atelierul va servi ca spatiu de expunere a meseriilor, a meseriasilor, dar si a produselor muncii lor. In plus, publicul va putea participa la sesiuni de ucenicie pentru a privi si intelege indeaproape aceste meserii.

Bilete. Pretul unui abonament pe toata perioada festivalului (asigura intrarea la spectacolele de teatru, proiectiile de film si muzica) este de 90 de lei. De duminica pana miercuri, biletele la spectacolele de teatru si proiectiile de film costa 6 lei. Pretul unui bilet pentru ultimele doua zile ale festivalului este de 25 de lei pe zi. Abonamentele pot fi achizitionate de la cluburile partenere sau Centrul InfoPoint din Vama Veche.

Mai multe despre Stufstock 2011 gasiti aici.

Cum se ajunge la Vama Veche

  • pe DN 39 (E 87), cu masina personala – de la Mangalia se continua drumul spre Bulgaria. Vama Veche se gaseste in lungul drumului
  • cu trenul pana la Gara Mangalia (punctul terminus al caii ferate), dupa care se continua pe sosea cu microbuze care circula pe directia 2 Mai – Vama Veche si care pot fi luate din gara. Distanta e de aproximativ 12 km

Despre cazarea la Vama Veche puteti citi aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro