Sari direct la conținut

La Sibex, euro a fost cotat pentru iunie 2010 la 4,1257 lei

HotNews.ro

La Bursa din Sibiu, sedinta de la debutul saptamanii a continuat sa ofere posibilitati importante de castig speculatorilor, pe fondul unei evolutii pornita de la o deschidere „verde” si continuata cu revenirea pe „rosu” pe cele mai lichide derivate pe actiuni. In acelasi timp insa, raportat la derivatele Dow Jones, piata s-a mentinut puternic corelata cu bursa americana, fiind inregistrate cresteri ale valorii indicelui care au rotunjit simtitor profiturile cumparatorilor, declara oficialii bursei sibiene intr-un comunicat.

In acest decor, „jucatorii” cu nerv, care sunt prezenti la bursa sibiana in orice conditii de piata, si care au inteles ca tranzactiile in marja le multiplica semnificativ castigurile, la sume investite incomparabil mai mici comparativ cu oricare alte forme de plasament, au incheiat, pana la ora 17,15 aproape 4500 contracte cu o valoare de 15,78 milioane lei. Sigur, din ecuatie nu lipseste nici posibilitatea pierderilor dar si in acest caz exista marele avantaj al posibilitatii limitarii lor rapide prin ordine de blocare, in cazul unei evolutii inverse fata de cea anticipata.

Pentru derivatele SIF5, in continuare cele mai lichide cu 3,54 milioane actiuni transferate, sesiunea a pornit in aceeasi nota optimista inregistrata la finalul saptamanii trecute, cand cumparatorii revenisera puternic pe piata marcand castiguri importante. Dar scaderile ivite ulterior au schimbat strategiile, ducand profiturile in tabara vanzatorilor. „Niciodata nu lasa profitul sa devina pierdere”, afirma clientii experimentati, iar spusele lor s-au verificat de-a lungul sedintei in discutie cand, marcarea rapida a castigurilor de pe cumparare si adoptarea unor pozitii de vanzare a rotunjit spectaculos conturile jucatorilor inspirati.

„Am avut clienti azi care au gasit doza potrivita de nebunie in tranzactiile efectuate si care au vandut DESIF5 pe maximele atinse in debutul sedintei, adoptand strategii pe vanzare, si castigand sume importante in cateva ore”, a declarat un broker. Pe termen scurt, (iunie) diferenta dintre maximul si minimul zilei a fost pentru DESIF5 de 498 puncte (4,98 bani), randamentul pe iunie fiind de peste 26 % iar pentru septembrie de 6,05 bani, castigul ajungand la 32%.

Pentru derivatul pe Dow Jones, denominat in lei, numarul de contracte era, la ora 17,15, de aproape 800, iar castigul pe cumparare era de peste 20%. Pe segmentul valutar, preturile futures ale monedei unice europene au urmat directia cursului oficial, depreciindu-se fata de leu pana la 4,1257 lei pentru iunie si 4,1432 pentru septembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro