Sari direct la conținut

LaLiga 2: Eibar vs Oviedo – Pas decisiv spre promovare

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Eibar – Oviedo, meci contând pentru manşa a doua a play-off-ului de promovare în campionatul Spaniei, este programat, miercuri, 12 iunie, de la ora 22:00, pe Estadio Municipal de Ipurua, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Eibar porneşte cu un uşor avantaj în faţa lui Oviedo în partida decisivă pentru calificarea în finala barajului de promovare în LaLiga, după ce, în prima manşă, disputată, sâmbătă, 8 iunie, pe Estadio Carlos Tartiere, cele două echipe au remizat, scor 0-0.

Eibar a încheiat sezonul pe locul 3, cu 71 de puncte, la unul singur sub primele două poziţii, direct promovabile, şi a înregistrat trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri disputate în campionat.

Echipa antrenată de Joseba Etxeberria a bifat 14 succese, patru remize şi trei eşecuri în partidele disputate pe teren propriu în acest sezon din LaLiga 2, iar cel mai bun marcator al ei este Bautista Jon, cu 17 goluri în campionat.

Eibar a retrogradat din LaLiga la finalul ediţiei 2020-2021 şi este la al treilea sezon consecutiv în LaLiga 2 (a mai participat la play-off-ul de promovare în 2022, când a fost elimiantă de Girona în semifinale).

Ovideo a terminat campionatul pe locul 6, ultimul care a permis accesul în play-off-ul de promovare, cu 64 de puncte, la 10 în urma lui Leganes şi la opt distanţă de Valladolid, care au acces direct în LaLiga, iar în ultimele cinci etape a înregistrat trei victorii şi două înfrângeri.

Echipa antrenată de Luis Carrion a bifat cinci succese, şase remize şi 10 eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala ediţie de campionat, iar golgheterul ei este Borja Baston, cu 10 reuşite în LaLiga 2.

Oviedo a evoluat ultima oară în LaLiga în sezonul 2000-2001 şi este la al nouălea sezon consecutiv în LaLiga 2 (între timp a evoluat patru sezoane în liga a patra şi alte opt în liga a treia), acesta fiind primul play-off de promovare pe care îl dispută.

În cele două partide directe ale ediţiei 2023-2024 din LaLiga 2, fiecare echipă a reuşit să se impună pe teren propriu, Oviedo în tur, cu 2-1, iar Eibar în retur, cu 4-3.

Superbet ofera cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Eibar – Oviedo.

Eibar – Oviedo 1X
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro