Sari direct la conținut

Legume cu zahar. Bucatarii stiu de ce

HotNews.ro

Se intampla sa mananci la restaurant diverse combinatii de alimente care-ti lasa gura apa. Le incerci si tu acasa, insa niciodata nu-ti ies atat de gustoase. Oare de ce? Pentru ca bucatarii incearca tot timpul combinatii care de care mai ciudate. Iata cateva mici trucuri care dau gust mancarii. Multe sunt folosite de bucatari de prestigiu, de la cele mai vestite restaurante din lume.

Capsuni cu piper. Nu cu zahar, cu piper! Un strat fin de piper nu face decat sa intensifice aroma fructelor.

Mere cu vanilie. Merele sunt acide si, de obicei, necesita un pic de zahar atunci cand sunt gatite. Multi le mai pun si un strop de scortisoara, insa vanilia intrece orice asteptare.

Cartofi si miez de nuca. Adauga un pic de nuca atunci cand gatesti cartofi. Vei fi laudat pentru gustul minunat pe care il da nuca. Este valabil in cazul oricarui fel de mancare pe baza de cartofi.

Gateste rosiile cu tot cu codite! Acestea din urma dau gustul acela de rosie pe care il mai simti doar cand mananci rosii de tara. Fa un experiment si pune la mancare rosiile cu tot cu vrej. Nu o sa-ti vina sa crezi ce aroma va capata mancarea.

Carne cu seminte de anason. Cand fierbi carnea, adauga si un pic de anason. Nu va capata gust de anason, ci doar o aroma deosebita. Acesta este unul dintre secretele proprietarului celebrului restaurant Fat Duck, votat, trei ani la rand, drept cel mai bun restaurant din lume.

Ciocolata si cafea. Cand prepari ceva in care pui ciocolata, adauga si un strop de cafea. Aceasta din urma face sa se simta mai bine aroma de ciocolata, fara sa lase un gust de cafea prea puternic.

Rosii cu zahar. Mananca rosiile cu zahar, nu cu sare! Rosiile sunt deja acide, iar sarea nu face decat sa sporeasca acest gust. Zaharul le indulceste si la da mai multe aroma.

Cafea cu sare. Un varf de sare ii da cafelei mai multa savoare. Se recomanda celor care vor sa se trezeasca din mahmureala.

Morcovi cu zahar. Desi pare ciudat sa amesteci zaharul cu legumele, francezii nu se dau in laturi de la o astfel de combinatie. Morcovii Vichy, un fel de sote de morcovi romanesc, sunt un preparat care contine in afara de morcovi, sare, piper, zahar si apa minerala Vichy. Zaharul nu face decat sa dea morcovilor un gust mai puternic.

Sursa: listverse.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro