Sari direct la conținut

Leonardo a intrat in reorganizare judiciara

HotNews.ro

Retailerul de incaltaminte si marochinarie Leonardo va intra in reorganizare judiciara, din cauza dificultatilor financiare, potrivit Ziarului Financiar. Radu Lotrean, reprezentantul casei de insolventa care se ocupa de reorganizarea companiei, a declarat pentru HotNews.ro ca Leonardo are in prezent datorii in valoare de 100 milioane de euro.

Acesta a mai precizat ca societatea a cerut singura reorganizarea judiciara.

„Leonardo a luat aceasta hotarare deoarece traverseaza un moment de dificultate financiara. Vanzarile au scazut cu 20-25%, compania avand astfel probleme de lichiditate, iar cea mai buna solutie a fost reorganizarea judiciara controlata”, a declarat Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolventa Transilvania.

El a spus ca reorganizarea judiciara prezinta o serie de avantaje. Astfel, activitatea societatii se desfasoara in mod normal, datoriile se pot esalona pe o perioada de trei ani, cu posibilitate de prelungire un an. In aceasta perioada, societatea nu poate fi executata silit pentru datoriile contractate inainte de intrarea in reorganizare judiciara.

Leonardo a avut anul trecut o cifra de afaceri de 136 milioane de euro. De la inceputul anului, retailerul a inchis 30 de magazine neprofitabile, disponibilizand in jur de 600 de persoane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro