Sari direct la conținut

Lista brandurilor și companiilor străine care au anunțat că se retrag din Rusia

HotNews.ro
Centru comercial din Moscova, Foto: Hemis / Profimedia Images
Centru comercial din Moscova, Foto: Hemis / Profimedia Images

Peste 300 de companii internaționale au anunțat că se retrag din Rusia, își suspendă sau restrâng activitățile din țara condusă de președintele Vladimir Putin după ce acesta a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina.

Anunțurile vin după un val de sancțiuni istorice anunțate de Occident și alte state precum Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Australia împotriva Rusiei ca reacție la declanșarea unei agresiuni fără precedent în Europa după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Oprobiul la nivel internațional și valul de sancțiuni, comparate de președintele Vladimir Putin cu o declarație de război, impuse împotriva economiei Rusiei au declanșat un adevărat exod al companiilor occidentale din țară.

Mari producători auto ca Mercedes-Benz, BMW, Volvo sau MAN, giganți tech precum Microsoft, Apple sau Dell, companii de divertisment ca Netflix, Walt Disney, Warner Bros. și Paramount Pictures, companii producătoare de mobilă ca Ikea, branduri internaționale de haine și produse alcoolice, plus multe altele au anunțat deja că pleacă din Rusia sau își restrâng activitățile.

Visa și Mastercard au anunțat la rândul lor că se retrag din Rusia, în timp ce McDonald’s, Coca-Cola, Pepsi și Starbucks au declarat marți că își suspendă parțial sau total activitățile din țara condusă de Vladimir Putin.

Uite lista completă a companiilor care au anunțat că se retrag sau își suspendă activitățile din Rusia:

Sursă: Yale School of Management. Lista include toate companiile ce au anunțat că părăsesc Rusia până în data de 9 martie.

Urmărește ultimele evoluții din a 14-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro