Sari direct la conținut

Ludovic Orban, plângere penală împotriva persoanelor care l-au agresat în fața Parlamentului

HotNews.ro
Protestul AUR de la Parlament, Foto: Inquam Photos / George Calin
Protestul AUR de la Parlament, Foto: Inquam Photos / George Calin

Deputatul Ludovic Orban a anunțat că va depune plângere penală împotriva manifestanților AUR care l-au agresat și scuipat, miercuri, în timp ce mergea către intrarea de la Parlament. De asemenea, fostul premier contestă decizia de a închide porțile de acces în Camera Deputaților, spunând că atât el, cât și alți parlamentari au fost nevoiți să meargă pe jos prin mulțimea de protestatari, pentru a intra pe la Senat.

Ludovic Orban a spus că va depune plângerea penală luni.

  • „Luni dimineața voi depune plângere la poliție contra celor care m-au agresat.
  • Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violența nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenți, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale.
  • Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, a scris Orban pe Facebook.

Reamintim că fostul premier Ludovic Orban a fost agresat și scuipat de manifestanți ai AUR când se deplasa către intrarea de la Parlament, unde au protestat câteva sute de oameni mobilizați de George Simion.

„Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv, m-au scuipat. Agresiunea a fost produsă de oameni din AUR care au fost asmuțiți împotriva mea. Un deputat Antonio Andrusceac a încercat să-i convingă să nu intervină împotriva mea. Cred că și el a încasat câteva lovituri”, spunea Ludovic Orban.

Și liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat că a fost huiduit şi ameninţat de protestatari ai AUR, miercuri, în perimetrul clădirii Palatului Parlamentului.

  • „Eu vin pe jos la Parlament şi am venit prin strada Izvor, pe trotuar, pe partea Palatului Parlamentului.
  • Jandarmii mi-au spus că nu pot intra la prima intrare, m-am îndreptat către următoarea intrare, am trecut printre protestatari, m-au huiduit şi sigur că şi m-au şi ameninţat, dar n-am fost lovit.
  • Au zis: „Luaţi-i gâtul!”, deci un discurs agresiv. Cred că m-au recunoscut, dacă au zis „Afară cu UDMR-ul!”. M-am îndreptat către cealaltă intrare şi atunci am auzit nişte paşi, nişte persoane alergând în spatele meu, dar jandarmii i-au oprit. (…) Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat Csoma Botond.

Jandarmeria București a anunțat joi că au fost identificate și amendate o parte dintre persoanele care i-au agresat pe deputații Ludovic Orban și Csoma Botond.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro