Sari direct la conținut

Marcel Răducanu a anunțat cine este potrivit pentru a-l înlocui pe Edi Iordănescu la naționala României

HotNews.ro
Foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia
Cristian Chivu Foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Edi Iordănescu și-a anunțat plecarea de la echipa națională de fotbal a României, iar Federația Română de Fotbal este în căutare de selecționer. Marcel Răducanu a dezvăluit cine ar fi potrivit ca să îl înlocuiască pe Edi Iordănescu.

Marcel Răducanu mizează pe Cristi Chivu pentru naționala României

După ce a ajuns până în faza optimilor la Campionatul European din Germania, Edi Iordănescu a anunțat că nu va continua pe banca echipei naționale de fotbal a României.

Tehnicianul român a transmis că va lua o pauză de la antrenorat și se va concentra pe viața de familie.

Iordănescu a anunțat, totodată, că nu a negociat și nu negociază cu nimeni în prezent.

Marcel Răducanu, fostul mare jucător român, a menționat că, în opinia sa, Cristi Chivu ar fi cel mai potrivit pentru postul de selecționer al României.

„Eu chiar îl văd genul care ar putea continua munca lui Edi. E un antrenor modern, școlit în Italia, vorbește limba jucătorilor. A fost și un mare internațional.

Știu că a antrenat doar la Inter Primavera și că e plecat demult din fotbalul românesc, dar nu cred că a pierdut contactul. Și dacă lui Cosmin Contra și Mirel Rădoi li s-a acordat o șansă, de ce să nu-i acordăm și lui Chivu una?” – a declarat acesta, potrivit GSP.

Marcel Răducanu nu a omis însă să îl laude și pe Edi Iordănescu pentru tot ce a realizat pe banca naționalei României.

„La ce fond de jucători avem noi la ora actuală, este fantastic ce a realizat Edi la echipa națională. Nici nu știți cât de frumos se vorbește în Germania despre reprezentativa României! Grație lui, am făcut un pas înainte. Din toate punctele de vedere.

Eu zic că ar fi trebuit să rămână, era cel mai bine. A creat un colectiv unit, o atmosferă unică, i-a adus pe suporteri alături de națională.

Pe de altă parte, dacă el consideră că trebuie să pună punct, și noi trebuie să-i respectăm decizia. Poate simte nevoia unui an sabatic, cum și-a luat Guardiola sau mai nou Klopp. A depus o muncă titanică. Și dacă a făcut-o acum, când e pe val, foarte bine. Mai bine așa decât să fii dat afară, mai târziu.” – a încheiat Marcel Răducanu.

>> Ciprian Marica a reacționat după plecarea lui Edi Iordănescu de la cârma naționalei României

INTERVIURILE HotNews.ro