Sari direct la conținut

Marea Britanie a revizuit in scadere prognozele privind cresterea economica pe 2011 si 2012. George Osborne anunta programe de investitii de 30 miliarde lire pentru sustinerea economiei

HotNews.ro

Guvernul din Marea Britanie a revizuit in sens negativ prognozele cu privire la cresterea economica pe 2011 si 2012, in principal din cauza impactului crizei datoriilor din zona euro, a declarat marti George Osborne, ministrul britanic al Finantelor, citat de AFP.

Pentru acest an, autoritatile de la Londra se asteapta la o crestere economica de 0,9% in acest an si de 0,7% pentru anul viitor, a anuntat George Osborne, precizand ca „nu va fi recesiune” in Marea Britanie. Guvernul britanic prognoza in martie ca Produsul Intern Brut va creste in 2011 cu 1,7% si cu 2,5% in 2012.

Oficialul britanic a promis ca Guvernul isi va mentine politica in ceea ce priveste disciplina fiscala, evidentiind riscurile generate de criza datoriilor suverane.

„Vom face tot ce este necesar pentru a proteja Marea Britanie de furtuna datoriilor”, a mai spus el.

Totodata, George Osborne a anuntat programe de investitii pe termen scurt si mediu de cel putin 30 miliarde de lire sterline (35 miliarde de euro) pentru a sustine economia britanica.

Investitiile vor fi directionate catre infrastructura, inclusiv cea de transport. Ministrul a precizat ca o treime din sumele necesare vor proveni din fonduri publice, iar restul din partea fondurilor de pensii din Marea Britanie, care cauta sa isi investeasca banii in conditii sigure.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro