Sari direct la conținut

Marea Britanie: Guvernul vrea ca neplata taxei TV să nu mai fie considerată infracțiune

HotNews.ro
Marea Britanie: Guvernul vrea ca neplata taxei TV să nu mai fie considerată infracțiune

Marea Britanie analizează dacă să dezincrimineze sau nu fapta penală de neplată a ”taxei de licență” BBC, în valoare de 154,5 lire sterline, taxă ce trebuie plătită de toate gospodăriile cu televizor, a declarat marți secretarul pentru justiție, Robert Buckland, citat de Reuters.

Primul semnal în acest sens a fost dat luni de premierul Boris Johnson, acesta punând sub semnul întrebării această situație prin care BBC este finanțat printr-o taxă anuală.

”Ceea ce luăm în considerare, ca prim pas, este dezincriminarea faptei de a nu plăti licența TV”, a declarat Buckland la radioul BBC. El a spus că, în timpul campaniei electorale, cetățenii i-au transmis că sunt îngrijorați de costul licenței.

”Este corect să incriminezi și să lovești o parte vulnerabilă a societății pentru ceva ce, de fapt, este o problemă de răspundere civilă? Ne vom consulta să vedem dacă incriminarea este soluția de abordare a acestei chestiuni”, a adăugat. În Marea Britanie, folosirea unui televizor sau a serviciului online BBC iPlayer fără o licență TV validă este considerată infracțiune.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro