Sari direct la conținut

Marea Britanie îi interzice lui Naomi Campbell să conducă organizații caritabile, după ce a cheltuit donațiile pe tratamente spa

HotNews.ro
Marea Britanie îi interzice lui Naomi Campbell să conducă organizații caritabile, după ce a cheltuit donațiile pe tratamente spa
Naomi Campbell a izbucnit în lacrimi la ceremonia din 26 septembrie, când ministerul francez al culturii a decorat-o cu distincția de „Chevalier de l'Ordres des Arts et des Lettres”, FOTO: Louise Delmotte / AP / Profimedia

Marea Britanie i-a interzis supermodelului Naomi Campbell să fie administrator al unor organizații caritabile după ce o anchetă privind organizația înființată de aceasta a descoperit că donațiile strânse au fost folosite pentru tratamente spa și țigări, relatează Reuters.

Acum în vârstă de 54 de ani, Campbell s-a născut la Londra și a făcut parte dintr-un grup de supermodele de elită care au dominat paradele de modă și revistele începând cu anii 1990.

Ea a înființat în 2005 Fashion For Relief, o organizație caritabilă cu menirea de a strânge fonduri pentru cauze umanitare prin organizarea de parade de modă. Marea Britanie a înlăturat anul trecut Fashion For Relief de pe lista sa a organizațiilor caritabile autorizate.

O anchetă publicată de autoritatea britanică responsabilă de supravegherea organizațiilor de acest fel a descoperit numeroase cazuri de încălcare a regulamentelor și gestionare greșită a fondurilor. Autoritatea a anunțat acum că va obliga alte două organizații caritabile să o înlăture pe Campbell din consiliul lor de administrare.

Interdicția generală se va aplica pentru o perioadă de 5 ani.

Reprezentanții acesteia nu au dorit să comenteze informația.

Organizația lui Naomi Campbell nu a cheltuit nici 10% din donații pe cauze caritabile

Autoritatea britanică de reglementare a constatat că doar 8,5% din cheltuielile făcute de Fashion for Relief între 2016 și 2022 au fost direcționate către granturi caritabile. O altă constatare a fost că plăți neautorizate de 290.000 de lire sterline au fost făcute către unul dintre administratori și că banii au fost cheltuiți pe room service, tratamente spa și țigări.

Comisia a subliniat că astfel de cheltuieli nu sunt considerate „rezonabile” pentru o organizație caritabilă.

„Administratorii au responsabilitatea legală de a lua decizii care sunt în cele mai bune interese ale organizațiilor caritabile și să se conformeze cu îndatoririle și responsabilitățile lor legale”, a declarat Tim Hopkins, directorul adjunct al Charity Commission, autoritatea de reglementare petentă.

„Ancheta noastră a descoperit că administratorii acestei organizații caritabile nu au făcut acest lucru”, a subliniat el.

Autoritatea britanică de reglementare a informat de asemenea că a reușit să recupereze 400.000 de lire sterline de la Fashion For Relief, care au fost redirecționați către alte organizații.

Campbell, care a devenit mamă pentru a doua oară anul trecut, a revenit la începutul lui 2024 pe podiumul de defilare pentru a participa la Săptămâna Modei de la Paris.

Anunțul Charity Commission din Marea Britanie vine la doar o zi după ce supermodelul a primit la Paris medalia „Chevalier de l’Ordres des Arts et des Lettres” din partea ministerului francez al culturii.

INTERVIURILE HotNews.ro