Sari direct la conținut

Marius Lacatus face radiografia meciului cu Galatasaray Istanbul

HotNews.ro

Invitat la emisiunea „Fanatik Show”(Telesport), antrenorul formatiei Steaua Bucuresti, Marius Lacatus, a vorbit despre meciul disputat miercuri seara impotriva formatiei Galatasaray, a explicat ce strategie a incercat sa aplice si a analizat evolutia catorva dintre fotbalistii formatiei ros-albastre.

„Avand in vedere si valoarea echipei cu care am jucat, rezultatului cred ca e unul bun. Ne da mari sperante pentru retur, dar au fost momente cand am avut jocul in mana si puteam scoate un rezultat si mai bun. Am inceput jocul bine, dar am facut greseli si le-am permis adversarilor sa marcheze. Eu m-am asteptat sa facem in continuare un joc cat mai ofensiv dupa golul doi, sa nu le dam ocazia turcilor sa se dezmeticeasca”, a declarat Lacatus.

Tehnicianul formatiei din Ghencea a mai precizat ca „strategia era ca pe final sa-i surprindem prin viteza si prospetime, avand in vedere ca turcii nu stau inca bine la capitolul pregatire fizica. Niciodata nu am vrut sa ne inchidem si sa jucam ofensiv. Galatasaray a jucat foarte bine cand noi am gresit si am pierdut mingi in jumatatea adversa. De acolo ei au plecat pe contraatac”.

„Cand vin asemenea meciuri, jucatorii se mobilizeaza exemplar”

„Ne gandeam la introducerea lui Neaga, Stancu sau Tiago. Din pacate s-au ivit probleme medicale la Golanski si a trebuit sa-mi schimb strategia de mutari. Stiam de Ovidiu Petre ca nu poate duce un meci intreg si in locul lui ar fi trebuit sa-l introduc pe Tiago. Am hotarat introducerea lui Ghionea pentru ca apareau foarte multe centrari de pe benzi si Sorin are un joc de cap foarte bun. Nu am vrut sa ne inchidem sau sa ne baricadam prin aceasta mutare”, a explicat „Fiara” mutarile din meciul de la Istanbul.

„Fiara” si-a manifestat convingerea ca Steaua are mari sanse de calificare si nu crede ca e posibil ca rosi-albastrii sa primeasca mai mult de doua goluri acasa, asa cum e imposibil sa nu dea gol macar o data: „In retur vom juca sa inscriem, nu la 0-0. Vom facea exact ceea ce trebuie pentru a ne indeplini obiectivul. Cand vin asemenea meciuri, jucatorii se mobilizeaza exemplar”.

Referitor la atmosfera creata de fanii turci, Lacatus a declarat: „Acustica stadionului Ali Sami Yen este una foarte buna, dar sunt sigur ca atmosfera din Ghencea va cel putin la fel de incendiara. Infernul din Istanbul se va muta in Ghencea. Indiferent de ce se intampla, mi-as dori ca publicul sa fie 90 de minute alaturi de echipa si sa o impinga de la spate”.

Referitor la evolutiile jucatorilor:

Toja – „Din punct de vedere tactic si al efortului depus pe teren, merita apreciat. In momentul in care se va adapta complet veti vedea ca este un jucator de care Steaua va avea nevoie. Este un jucator harnic si sunt sigur ca va aduce un aport pozitiv in jocul nostru”.

Arturo – „Este un atacant de mare calitate, stie jocul tactic si tehnic, iar solutiile pe care le alege sunt destul de bune. Cand vom reusi sa aducem mai multe mingi in fata portii si sa-l punem in valoare atunci el va avea mai multe realizari”.

Banel Nicolita – „In jurul lui Banel s-a creat o atmosfera neprielnica care il afecteaza. Tactic a jucat foarte bine, s-a achitat de sarcini, efort a depus, ocazii a avut, gol a dat. Ce sa-i mai cerem lui Banel? Sunt foarte multumit de Banel la jocul de ieri. Lumea s-a obisnuit atat de mult cu jocul lui Banel incat acum vrea altceva”.

Szekely – „Accidentarea de la Iasi il va tine departe vreo doua-trei saptamani. Nu va juca in returul din Ghencea. Cand am aflat verdictul l-am scos de pe lista UEFA si l-am adaugat pe Ochirosii”.

Zapata – „Dupa meciul de la Vaslui si cel cu Brasov am avut o discutie mai lunga cu Zapata. Mi se parea ca nu e in apele lui. Am crezut ca are probleme personale despre care nu ne-a spus. Mi-a zis ca nu este nimic si important este ca si-a revenit”.

Dayro Moreno – „Am discutat cu el si i-am explicat ca trebuie sa evolueze la fel si acasa si in deplasare. In deplasare e mai pe varfuri ca balerina. In Ghencea am vazut un Dayro intr-o verva deosebita, la Iasi si la Valsui – mai balerina. Aseara a facut un joc foarte bun. Are calitati tehnice, dar trebuie sa inteleaga ca fortbalul nu se joaca pe loc si ca trebuie sa faca si eforturi fizice. Nu poate sa faca doar faza de atac”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro