Sari direct la conținut

Masinile Dacia ar putea avea in viitor si cutie de viteze automata, daca piata o va cere

HotNews.ro

Grupul Renault analizeaza posibilitatea de a pune optional in viitor cutie de viteze automata pe modelele Dacia, daca pe piata noastra va exista cerere, a spus directorul de marketing al Automobile Dacia, Rafael Treguer. El a adaugat ca in prezent, in tarile latine, Italia, Spania, Romania, aproape toate masinile vandute au cutie manuala, insa in statele din nordul Europei, cutia de viteze automata este extrem de cautata. Totusi, in manualul de utilizare al Logan-ului restilizat, model lansat in iulie, exista cateva pagini despre utilizarea cutiei de viteze automata.

„Renault analizeaza posibilitatea de a pune pe modelele Dacia cutie de viteze automata, insa in niciun caz prea curand, fiindca pe piata romaneasca nu exista cerere pentru asa ceva”, a spus pentru Hotnews.ro, Treguer.

„In tarile latine, Italia, Spania, Franta, Romania, nu prea se cauta masinile cu cutie automata, latinilor le place sa detina controlul. In aceste tari cam 5-7% dintre masini au cutie automata, dar spre exemplu in Marea Britanie, Olanda sau Germania ponderea acestor automobile este cam de 40-50% din total”, a precizat directorul de marketing al Dacia.

Treguer a precizat ca nu vom vedea prea curand o Dacie cu cutie automata, pentru ca Renault va face aceasta miscare numai cand pietele unde vrea sa introduca aceasta noutate vor da semne ca doresc asta. In plus, Dacia nu va lansa aceasta optiune pe masinile sale numai pentru imagine, deoarece nu vrea sa ridice nejustificat pretul automobilelor, pentru lucruri care ar atrage un numar extrem de mic de clienti. Renault ofera in prezent optional cutie automata pe o buna parte dintre modelele sale.

Dacia a lansat Logan-ul sedan restilizat la 1 iulie, model ce va fi produs trei-patru ani. In manualul de utilizare sunt patru pagini dedicate cutiei automate. Acestea contin informatii despre utilizarea cutiei de viteze, situatii exceptionale si sfaturi pentru momentele in care apar anomalii. In plus sunt si fotografii cu schimbatorul de viteze al cutiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro