Sari direct la conținut

McDonald's închide temporar birourile din SUA și pregătește noi valuri de concedieri

HotNews.ro
restaurant ​McDonald's, Foto: Profimedia Images
restaurant ​McDonald's, Foto: Profimedia Images

McDonald’s își va închide temporar birourile din SUA în această săptămână, în timp ce se pregătește să își informeze angajații despre noi valuri de concedieri. Disponibilizările fac parte dintr-o politică de restructurare mai amplă a companiei, scrie Reuters.

Într-un e-mail intern trimis săptămâna trecută angajaților din SUA și unor angajați din personalul internațional, McDonald’s le-a cerut să lucreze de acasă de luni până miercuri, pentru a putea transmite deciziile cu privire la concedieri. Compania nu a anunțat câți angajați vor fi concediați.

„În cursul săptămânii care începe la data de 3 aprilie vom comunica deciziile cheie legate de roluri și de nivelul de personal din întreaga organizație”, a precizat compania cu sediul în Chicago în mesajul transmis.

McDonald’s le-a cerut angajaților să anuleze toate întâlnirile fizice care erau planificate cu furnizorii.

În luna ianuarie, lanțul de restaurante fast-food a anunțat că va face disponibilizări ca parte a unei strategii de afaceri actualizate, ceea ce ar putea duce la concedieri în unele zone și la extinderea locurilor de muncă în altele.

Chris Kempczinski, CEO-ul lanțului de fast food, a avertizat de la începutul anului cu privire la posibile disponibilizări, în ciuda faptului că 2022 a fost un an bun pentru companie. Aceste anunțuri vin în contextul în care, în ultimul trimestru, vânzările companiei au crescut cu 6% în SUA, ceea ce a marcat al nouălea trimestru consecutiv de creștere al Mc Donald’s.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro