Sari direct la conținut

Medicii de familie ar putea asigura asistenta medicala de noapte, in weekend si in sarbatorile legale – proiect in dezbatere publica

MedLive.ro
La cabinetul medical, Foto: Agerpres
La cabinetul medical, Foto: Agerpres

Medicii de familie aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate care isi desfasoara activitatea in localitatile arondate la centrele de permanenta vor fi obligati sa asigure asistenta medicala primara in aceste centre si in afara programului de lucru, dupa cum urmeaza: pe perioada noptii, sambata, duminica si de sarbatorile legale. Un nou proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii, aflat in dezbatere publica, stipuleaza ca medicii mentionati vor asigura asistenta medicala de permanenta de luni pana vineri, incepand cu prima zi a saptamanii si pana vineri, intre orele 15:00-08:00. Si in zilele de sambata si duminica si cu ocazia sarbatorilor legale, serviciul de permanenta se va efectua in intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Citeste intregul articol, descarca documentele informative si comenteaza pe MedLive.ro.

Pentru serviciile acordate in cadrul centrelor de permanenta, medicii de familie vor fi retribuiti suplimentar, la nivelul unui salariu al medicului specialist in regim de garda.

Proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta (descarca in format pdf)

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro