Sari direct la conținut

Medicii: nu folositi playere portabile in timpul furtunii!

HotNews.ro

Doctorii canadieni avertizeaza ca este periculos sa folosim CD player-ele portabile si MP3 player-ele in timpul furtunii, dupa ce un canadian din Vancouver care avea la el un astfel de dispozitiv a fost grav ranit in timp ce facea jogging cand afara tuna si fulgera.

Martorii incidentului spun ca, in urma unui fulger puternic, barbatul, in varsta de 37 de ani, a fost trantit deodata langa un copac in preajma caruia se afla, transmite televiziunea canadiana.

El a suferit arsuri de gradul II pe piept si la unul dintre picioare, a fost ranit la nas si urechi si i-a fost serios afectat auzul.

In urma acestul incident mai multi medici de la General Hospital din Vancouver au realizat un studiu numit „Furtunile si iPod-urile- Nu sunt o idee buna impreuna”, publicat in New England Journal of Medicine.

Ei avertizeaza ca metalele usoare din care sunt facute castile atrag curentul si pot face ca cel care le are asupra lui pe timp de furtuna sa fie traznit si sa moara.

Pe de alta parte, datorita rezistentei mari pe care o are pielea, fulgerul nu poate atinge corpul uman si ramane in afara lui, dar in cazul in care avem contact cu obiecte din metale usoare fulgerul este atras si ne poate provoca rani grave, mai explica medicii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro