Sari direct la conținut

Meghan Markle obține peste 520.000 de euro cheltuieli de judecată de la un tabloid

HotNews.ro
Meghan Markle, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Meghan Markle, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Trustul care editează tabloidul Mail on Sunday (ediția de duminică a Daily Mail), un tabloid britanic care a publicat o scrisoare de la Meghan Markle către tatăl ei, a fost obligat marți să plătească soției prințului Harry 450.000 de lire sterline (520.000 de euro) drept cheltuieli de judecată, după recenta victorie judiciară, potrivit AFP.

Actrița americană, în vârstă de 39 de ani, a câștigat acțiunea în justiție pe 11 februarie împotriva ziarului.

Meghan Markle, 39 de ani, reproşa Associated Newspapers – care editează site-ul Mail Online, Daily Mail şi versiunea sa duminicală Mail on Sunday – că i-a afectat viaţa privată publicând extrase dintr-o scrisoare adresată în august 2018 tatălui ei Thomas Markle, 76 de ani, cu care nu are o relaţie apropiată.

„Reclamanta ar fi putut în mod rezonabil să se aştepte ca conţinutul scrisorii să rămână privat”, a spus judecătorul Mark Warby, de la Înalta Curte din Londra.Judecătorul a estimat şi că publicarea scrisorii, în februarie 2019, a încălcat drepturi de autor.

În această scrisoare publicată în 2019, scrisă cu câteva luni înainte de căsătoria cu nepotul reginei Elisabeta a II-a, fosta actriță i-a cerut tatălui său Thomas Markle să nu mai să mintă în mass-media despre relația lor.

Într-o audiere prin videoconferință, marți, judecătorul Mark Warby a ordonat grupului Associated Newspapers să facă o „plată intermediară” de 450.000 de lire sterline pentru a-și acoperi costurile legale. Avocatul Ducesei de Sussex, Ian Mill, cerea 750.000.

Avocații ziarului au spus că intenționează să facă apel.

Avocații fostei actrițe au cerut publicarea scuzelor pe prima pagină a ziarului, în urma deciziei de luna trecută.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro