Sari direct la conținut

Mexicul interzice companiei braziliene Odebrecht să participe în contracte federale

HotNews.ro
Mexicul interzice companiei braziliene Odebrecht să participe în contracte federale

Mexicul a interzis participarea la contracte publice federale a conglomeratului brazilian de construcții Odebrecht SA, a declarat vineri ministrul administrației publice conform Reuters.

Entităților de stat, cum ar fifirma petrolieră Pemex, lise interzice să încheie contracte cu Odebrecht sau să primească propuneri de la firmă timp de trei ani, a declarat ministerul.

Firma de construcții a fost în centrul unuia dintre cele maimari scandaluri de corupție din lume pentru plata a miliarde de dolari mită în toată America Latină în schimbul contractelor de lucrări publice.

Mexicul a interzis anul trecut instituțiilor federale și guvernelor locale să întreînrelații de afaceri cu Odebrecht pentru 2 ani șijumătate, dar nu a adus acuzații penale împotriva companiei.

Declarația de vineri nu s-a referit la interdicția anterioară, dar ministerul administrației publice a declarat că filiala Odebrecht din Mexic a furnizat informații false în executarea unui contract de construcție și că filiala Construtora Norberto a Odebrecht a oferit servicii la suprapreț către Pemex.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro