Sari direct la conținut

Michelin a redeschis și fabrica din Prahova. Ce măsuri a luat compania în unitățile din țară

HotNews.ro
Anvelopa Michelin, Foto: Michelin
Anvelopa Michelin, Foto: Michelin

Francezii de la Michelin au anunțat că au reluat producția și la uzina de la Florești, după ce pe 8 și 21 aprilie au reluat producția la cele două fabrici din Zalău. În unitățile companiei, angajaților li se ia temperatura, primesc măști și dezinfectanți, iar cantinele rămân închise. În acest context, masa angajaţilor constă în hrană rece şi este servită în zone special amenajate unde se poate menţine o distanţare de 2 metri între persoane.

Despre reluarea activității din Florești

Din data de 11 mai, activitatea de producţie de la uzina de la Florești este reluată progresiv. Măsurile sanitare necesare au fost implementate, conform cu legislaţia în vigoare şi cu reglementările interne, prioritatea noastră fiind să protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri.

Despre măsurile luate la Zalău

Sănătatea şi siguranţa angajaţilor au fost și rămân prioritatea numărul unu pentru Michelin. Astfel că în decizia de a deschide o fabrică am luat mai multe criterii în considerare, cel mai important fiind acela de a implementa toate măsurile necesare pentru protejarea angajaţilor.

Protocolul implementat la platforma industrială de la Zalău respectă atât legislaţia în vigoare, cât şi reglementările interne. La accesul în uzină, angajaţilor li se măsoară temperatura, în linie cu recomandările autorităților. Le sunt puse la dispoziţie măşti, dezinfectant şi o serie de informaţii cu privire la menţinerea distanţării sociale.

Cantina este închisă temporar, până la aplicarea unor reguli şi măsuri care să fie conforme cu cerinţele legale. În acest context, masa angajaţilor constă în hrană rece şi este servită în zone special amenajate unde sunt respectate măsurile necesare de igienă şi totodată se poate menţine o distanţare de 2 metri între persoane.

Accesul în vestiare se face conform unui orar bine stabilit unde orele de intrare şi ieşire din schimb sunt decalate pentru a evita aglomerarea.

Totodată, la nivelul întregii companii, a fost lansat un program de asistenţă, unde angajaţii pot suna pentru a primi consultanţă, sprijin pentru probleme survenite în viaţa profesională sau personală.

Despre măsurile luate la Florești

,,Astfel, conform recomandărilor autorităților, angajaților li se măsoară temperatura la intrare în fabrică. Accesul spre ateliere și birouri se face doar prin exteriorul clădirii și pe toate aleile de tranzit, în interior și exterior, există marcaje pentru păstrarea distanței de siguranță.

Tododată, au fost luate măsuri de decalare a schimburilor pentru a evita aglomerarea în vestiare și pe durata transportului colectiv.

Cantina a fost redeschisă, dar, pentru o perioadă, angajații primesc doar hrană rece. Au fost amenajate spații pentru a lua masa în diverse zone ale uzinei, cu mese depărtate și separate cu pereți despărțitori.

Reuniunile fizice/ședințele sunt reduse la minim pentru a nu bloca activitățile și sunt înlocuite de aplicațiile digitale (audio/video), chiar dacă persoanele se află la birou.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro