Sari direct la conținut

Microsoft, in discutii pentru deschiderea unor magazine proprii in Europa

HotNews.ro

Microsoft analizeaza piata europeana in ideea de a deschide pe continent primele magazine proprii in 2013, dupa ce a deschis cateva puncte de vanzare in SUA, Canada si Porto Rico, scrie Financial Times, citand surse din piata. Prima tara avuta in vedere pe continent este Marea Britanie unde compania cauta spatii.

Inainte de a lua decizia finala in legatura cu extinderea in Europa, Microsoft vrea sa termine o evaluare a modului in care magazinele din SUA s-au descurcat.

Microsoft are in New York un magazin dedicat exclusiv tabletei Surface si mai are magazine proprii in Canada si Porto Rico, insa punctele de vanzare nu pot urma strategia Apple fiindca Microsoft are foarte putine produse proprii, iar sistemul sau de operare se gaseste pe un numar mare de terminale ale diverselor companii.

E de asteptat ca Microsoft sa aiba tot mai multe terminale sub brandul propriu pe piata, fiind vorba de zvonuri despre un telefon si despre un set top box TV care va dispune de Windows 8 si va permite user-ilor sa joace jocuri video pe platforma Xbox Live.

Microsoft poarta discutii cu proprietari de spatii din Marea Britanie si spera ca in 2013 va putea deschide primele magazine in Regatul Unit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro