Sari direct la conținut

Microsoft nu va schimba oferta facuta Yahoo, indiferent de rezultatele financiare ale acesteia

HotNews.ro

Microsoft va pastra neschimbata oferta de 43,2 miliarde dolari facuta Yahoo, indiferent daca rezultatele financiare trimestriale pe care Yahoo la prezinta marti vor dezamagi sau vor satisface actionarii, a spus Steve Ballmer, CEO al Microsoft, citat de Reuters.

„Cred ca putem accelera strategia noastra, daca reusim sa cumparam Yahoo si vom oferi cat considera actionarii nostri ca e necesar”, a spus Ballmer „Celor de la Yahoo le urez mult succes pentru rezultatele financiare, insa ele nu vor influenta cu nimic valoarea Yahoo in ochii Microsoft”, a mai spus el.

Steve Ballmer, vorbind la lansarea portalului pentru Africa de Nord, MSN Maghreb, a impus ziua de sambata ca termen pana la care consiliul Yahoo poate accepta oferta, in caz contrar putand sa se confrunte cu o diminuare a ei.

E de asteptat ca rezultaele financiare pentru primul trimestru, pe care Yahoo le va prezenta in cateva ore, sa arate o stabilizare a afacerii de online media si publicitate, dupa doi ani de declin.

Sefii Yahoo vor sa foloseasca rezultatele financiare pentru a dovedi ca oferta Microsoft e prea mica si trebuie deci imbunatatita.

Microsoft a facut pe 31 ianuarie o oferta de preluare a Yahoo pentru 31 dolari/actiune, miscare pe care multi au vazut-o ca fiind o incercare de a concura Google pe segmentele de advertising si cautare pe internet. Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro